Helló, tavasz! – 13 tipp az otthon felfrissítéséhez!

A tavasz a megújulás ideje – ilyenkor mindenki nagyobb kedvvel veti bele magát a rendezkedésbe, takarításba, átgondolja, mire van még szüksége és mire nincs. Egy felfrissített otthonban lenni tökéletes kezdet a tavaszhoz.

A tél szürkesége után a tavasz igazi üdítőként hathat ránk. Nemcsak belül újulhatunk meg azonban – környezetünket, otthonunkat is felfrissíthetjük. Mint tudjuk, ez ránk is hatással van, alakítsuk hát át kicsit a lakást, házat, tegyünk rendet, pakoljuk ki, amire már nincs szükségünk, takarítsunk, nézzük át ruhatárunkat!

Az alábbiakban 13 tippet olvashatunk az otthon felfrissítéséhez!

1.Kifelé minden piszokkal! Fontos megszabadulnunk minden kosztól, portól, ami a tavaszi nagytakarítással egyenlő – még az ablakokat is jobban esik ilyenkor lemosni! A szekrényeket, polcokat, asztalokat szintén rendbe hozhatjuk, hogy minden átláthatóbb legyen! Az otthon felfrissítésének első lépése!

2.Tegyük el a téli holmikat! Mielőtt nekilátunk egy tavaszi dekorációnak, érdemes összeszedni és elrakni a télre emlékeztető dolgokat – a jégkaparót, lapátot főleg! A téli ruhákkal ugyanez a helyzet: tegyük el őket az alsó polcokra, illetve a szekrény hátsó részébe, hiszen most a tavaszi holmik kerülnek előtérbe. A rendszerezés is az otthon felfrissítésének fontos lépése!

3.Vigyünk egy kis természetet a lakásba! Tavasszal a legjobb a friss virágokat, zöldellő ágakat hazavinni, majd egy mutatós üvegvázába tenni. Az ablakoknak, a terasznak, az asztalnak ideális díszei, melyekkel az otthon felfrissül, sőt nekünk is nagyon kellemes hangulatot kölcsönöznek! Persze, állhat a gyűjteményünk kagylókból és egyéb természetes összetevőkből is, ha ilyenre vágyunk!

4.Fessük újra az ajtót! Ha valami, akkor a bejárati ajtó megújítása is tavaszi feladat. Amennyiben új színt szeretnénk, itt az ideje megvalósítani vágyunkat.

5.Fessük át a szobát! Lehetséges, hogy már egy ideje azon gondolkodunk, jó lenne megváltoztatni egy-egy helyiség színét. Itt az idő – a tavasz az otthon felfrissítésének legalkalmasabb időszaka! Minél élénkebb árnyalatot választunk, annál jobb!

6.Rendezzük át a könyvespolcokat. A polcok vagy a könyves szekrény egy idő után mindig kuszaságot mutatnak, elérkezett hát az idő, hogy kicsit rendszerezzük rajtuk a dolgokat. Akár meg is változtathatjuk a megjelenését – egyes kötetek, amelyek eddig függőlegesen álltak, most állhatnak vízszintesen, lehet levegősebb az összhatás, tegyünk két sor könyv közé egy-egy mutatós dísztárgyat!

7.Vegyünk új párnahuzatot! Az otthon felfrissítésének egyik legjobb módja, ha veszünk pár új párnahuzatot – költséghatékony ötlet, mellyel máris teljesen új megjelenést adunk a párnáknak. Új színek, minták kerülnek vele a szobába, különösen kellemes, ha még tavasziasak is!

8.Módosítsunk a bútorokon! Lehetőségeinkhez mérten akár a többi bútoron is változtathatunk. Cseréljük a sötét fapadot világos színű kárpitozott székre, tavaszias színekben pompázó fonott garnitúrára például. A fonott bútorok mindig nyárias hangulatot varázsolnak az otthonba, becsempészik a természetet is. Ráadásul remekül dekorálhatók.

9.Fessünk át bútorokat! A vállalkozó kedvűek nyugodtan belefoghatnak a bútorok megújításába tavasszal. Egy régi fa komódot, amelyet a használtbútorostól vettünk, könnyedén világoskékre színezhetünk, sőt, egy századelős hangulatú lámpából is válhat kissé modernebb, vidám hangulatú világítóeszköz. A fa bútorokat le kell csiszolni és lehet is festeni.

10.Újítsuk meg a hálót! A hálószobát is felfrissíthetjük új ágytakaróval, párnákkal, amelyek vidám, élénk színeket csempésznek a helyiségbe. Telítsük meg élettel!

11.A kandallóba kerüljön virág. Mivel ilyenkor nem használjuk, mutatós dekorációt helyezhetünk a tűztérbe, amely gyertyákból, ágakból, virágokból egyaránt állhat.

12.Játsszunk a színekkel! Semmi sem jelzi jobban a tavaszt, mint a sárgás, rózsaszínes árnyalatok – ezért ügyes ötlet ezekkel megtölteni a lakást. Egyik legköltséghatékonyabb megoldás például néhány citromot berakni egy üveg vázába – miközben érnek, gyönyörű, frissítő látványt nyújtanak az asztalon!

13.Ne feledjük a tavaszi illatokat! Mivel odakint már illatozik a természet, vigyük ezt a belső térbe is! Az otthon felfrissítését egyszerűen megoldhatjuk gyertyák, potpourri-k segítségével. Az illóolajok is remek választások lehetnek – a levendula és a grapefruit különösen kellemes tavaszi illat.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.