Könnyű nyári pogácsa

A melegben gyakran vágyunk valami könnyű, sós finomságra. A pogácsát szinte mindenki szereti. Íme egy puha, és ízletes pogácsarecept! Próbáljuk ki!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávés kanál só
  • 20 dkg sajt
  • ízlés szerint: köménymag

pogacsa

Elkészítés:

  • A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, az egyik tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és a kávés kanál sót.
  • Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a másik tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti, köménymagot is szórhat rá.)
  • Kiszúróval kisebb pogácsákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Az előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

Forrás: