Fokhagymás csirkemell, pirított morzsás karfiollal

Megmaradt száraz kenyérből egy darálóval vagy robotgéppel segítségével házi morzsát lehet csinálni. Sokkal finomabb, mint a bolti, és legalább tudjuk mi van benne! 

Hozzávalók (2 személyre) 
Csirkéhez: 
1 egész csirkemell filézve,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
2 ek Floriol Mediteran olaj,
1 ek vaj,
só, bors

Karfiolhoz:
1 kisebb fej karfiol,
1 ek Floriol Mediteran olaj,
5 ek zsemlemorzsa

fokhagymas-csirkemell-piritott-morzsas-karfiollal

Elkészítés:
Megpucoljuk és összezúzzuk a fokhagymát. Az egész csirkemellet kettévágjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, majd beletesszük az olajat és a vajat. Mikor a vaj elolvadt, akkor a mellek mindkét felére 3-3 perc alatt kérget sütünk. Közepesre állítjuk a hőfokot, felöntjük a borral, lefedve 20 percig pároljuk.

Közben elkészítjük a karfiolt, amit először rózsáira szedve megmossuk, majd gőz fölött 15-20 perc alatt készre párolunk. A csirkéről 20 perc után levesszük a fedőt, magasra állítjuk a hőfokot, és mindkét felét lepirítjuk.

Egy serpenyőben az olajat hevítünk, majd a zsemlemorzsát hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett megpirítjuk. A csirkemellet felszeletelve, a serpenyőben maradt kis zsiradékkal meglocsolva tálaljuk, mellé szedjük a karfiolt, amit megszórunk a pirított morzsával.

Forrás: