Ezt próbáld ki! – Csipkés Hasselback burgonya

Ó, mennyire finom ez a krumpli recept! Emlékszem a Wendy’s, amikor még volt Magyarországon üzlete, kínált óriási, töltött, sajtos, tejfölös burgonyákat, snidlinggel.

Ez a recept is hasonló, de ha lehet, még annál is finomabb! Könnyű vacsora, és nagyon finom! Próbáld ki!

 

Hozzávalók:

  • burgonya
  • vaj
  • parmezán sajt
  • olaj
  • tejszín
  • fokhagymapor
  • tejföl (ízlés szerint)

Elkészítése:

1. Mossuk meg a tölteni kívánt burgonyákat.

töltött krumpli

2. Egy éles késsel irdaljuk.

krumpli 2

5.. Ezután nyissuk szét  a burgonya hasadékokat és tegyük bele a parmezánt és a vajat, felváltva.

krumpli3

Tipp: Segít, ha a vajat a fagyasztóba tesszük egy rövid időre.

4.Tegyük a kicsinosított burgonyákat egy olajozott tepsibe és hintsük meg egy  kis olajjal   a burgonyák tetejét is.

5. Sóval és fokhagymaporral ízesítsük a műalkotásokat.

6. 45 perc elteltével, vegyük ki a tepsit a sütőből, és szórjuk meg a burgonyákat tejszínnel és reszelt sajttal. Bármilyennel, tetszés szerint.

krumpli4

krumpli5

7. Ezután tegyük vissza a finomságot a sütőbe még 15 percre. Melegen tálaljuk!

Forrás: