10 mutatós őszi dekoráció – falapokból

Nem találjuk a kedvünkre való őszi dekorációt, vagy szívesebben készítenénk saját magunknak valami egyedit? Vessünk egy pillantást ezekre a remekbe szabott, egyszerű falapból készült díszekre!

Lássuk a falapokbólkészíthető őszi dekoráció kínálatot!

Az ősz az egyik legszebb évszakunk, amikor a természet gyönyörű, változatos színei, a hűvösebb levegő, a füstös hangulat egyszerre késztetnek bennünket arra, hogy becsempésszünk ebből valamit az otthonunkba. Ma már számos őszi dekorációt találunk a boltokban, de ha egyik sem áll hozzánk igazán közel, otthonunkhoz passzoló, saját készítésű darabokat is alkothatunk – mindössze falapok, raklapok kellenek hozzá.

1.Mini tökök falapból: bármely helyiségben jól mutathatnak a fehérre vagy sárgára festett, apró falapból összeállított tökök. A kisebb és nagyobb lapocskák egymáshoz ragasztása után kellően modern, szögletes hatású őszi dekorációs tököket kapunk. Almának ugyanúgy elmennek ezek a formák, csumát pedig rájuk illeszthetünk apró fadarabból.

oszi-dekoracio-1

2.Rusztikus zsaluk: zavarbaejtő hatást kelthet ez az őszi dekoráció, amelyet egy ablakkeretet és két oldalán sötétre festett fa zsalu képez. Mintha csak valóban egy ablak állna a kandalló tetején vagy más, választott helyen. A keret közepén remekül mutat egy őszi falevelekből készült koszorú!

oszi-dekoracio-2

3.Őszi dekoráció, „csak úgy”: négy vagy öt deszkából képet is létrehozhatunk, amelyre utána tetszőleges mintát festünk, az évszak árnyalataival és növényeivel díszítjük, például kukoricacsuhéval.

oszi-dekoracio-3

4.Méretes almák: a bejáratban kiválóan mutathatnak a falapokból kivágott, nagyméretű almák! Lehet belőlük egy vagy több, csumájukat szintén egy-egy fadarab alkotja – akár egy mű varjút is állíthatunk a tetejükre a hitelesség kedvéért.

oszi-dekoracio-4

5.Fali tök vagy alma: a ház falára kívülről, vagy a lakás ajtajára felfüggesztve is hangulatos látvány a falapból kivágott tök- vagy almaforma, melyet tetszőleges színre festhetünk, sőt akár krétával betűket is rajzolhatunk rá.

oszi-dekoracio-5

6.Gyertyatartó fából: hosszúkás, egyszerű gyertyatartót készíthetünk falapokból, melyek az őszi dekoráció alapját adják. Ha kész, belefér három-négy tömbgyertya, apró dísztökök és más termések is – igazítsuk el benne őket stílusosan!

oszi-dekoracio-6

7.Rusztikus tök- és almatábla: könnyed, levegős hangulatú, fehérre festett és visszafogott fa részletekkel díszített otthonba ideálisak a falapból készült tök- vagy almatáblák. Ezeket szintén 5 falapból állíthatjuk össze, tetejére csumát rögzítünk, de a festésük legyen elnagyolt a rusztikus hatás miatt.

oszi-dekoracio-7

8.Madárijesztő: szintén könnyen megvalósítható őszi dekoráció pár darab falap összeszögelésével a madárijesztő. A falapokra anyagból arcot, kalapot, gallért és egyéb díszítőelemet helyezünk.

oszi-dekoracio-8

9.Tökös tároló: a négy külső és egy hátsó, összerögzítő falapból készülő tökforma dekoratív tárolóként is szolgálhat. Készítsünk hozzá egy fiókszerű tartót is, amelybe terméseket, tököket, tobozokat és egy kis madárijesztő figurát is illeszthetünk.

oszi-dekoracio-9

10.Őszies feliratok: tökéletes őszi dekoráció a polcokra is felrakható, nagyméretű betűs felirat. A falapokból tartót készítünk nekik, amelyekre egy kis csuhét is köthetünk díszítésnek, majd mindegyik lapra egy betű kerül, hogy kijöjjön az ŐSZ szó.

oszi-dekoracio-10

Jó szórakozást és gyönyörködést hozzájuk!

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.