Zéró has: 9 étel, ami segít „kiütni” a hasi zsírt!

Van, akinek a hasi zsír eltüntetése újévi fogadalom, másnak inkább élethosszig tartó feladat. Amellett azonban, hogy egészséges étrendre állunk át vagy elkezdjük a testmozgást, néhány igen értékes élelmiszer is hozzájárulhat a zsír lefaragásához.

A „kód neve” Zéró has.

A kilók leküzdése és az elért súly fenntartása – különösen, ha valaki már gyermekként is túlsúlyos volt -, nem egy-két hónapig tartó „elfoglaltság”. Sokkal inkább egy élethosszig tartó, vállalt feladat.

A hasi zsír határozottan megkeseríti az életünket – és nemcsak azért, mert csúnyán mutat. A túlsúly sokban hozzájárul ahhoz, hogy az ember akár ötvenvalahány évesen is meghaljon egy stroke következtében. Aki tapasztalt már ilyet a közvetlen közelében, minden bizonnyal gyors sebességre kapcsolva igyekszik megszabadulni plusz kilóitól – a hosszabb élet reményében.

Minél többet tudunk meg a hasi zsírról és arról, mennyire halálos is tud ez lenni, annál többet próbálunk tenni ellene.  A hasi zsír (vagy „zsigeri zsír”) a hasi részen gyűlik fel és kinyomja a hasat. Közvetlenül köthető szinte minden komoly betegséghez napjainkban, beleértve a szívbetegséget, a rákot, az Alzheimer kórt, a májbetegséget, a diabéteszt és a stroke-ot.

Létezik egy program, melynek neve Zéró has („Zero Belly”). Célja pedig az, hogy csökkentse a gyulladást, a puffadást és „kikapcsolja” a zsírt tároló géneket. Alapja a táplálkozási genetika, mely egy tanulmányt mutat be arról: hogyan befolyásolják egyes élelmiszerek, hogy ezek a bizonyos zsír gének bekapcsoljanak vagy kikapcsoljanak.

A 2014-es évek elején kitalálója, David Zinczenko, akinek édesapja szintén a hasi zsír következtében hunyt el stroke-ban, mindössze 52 évesen, próbára tette a Zéró Hast.

Az eredmények lenyűgözték: akik kipróbálták a módszert, 10 centiméterrel kisebb derekat tudhattak magukénak, csupán 6 hét leforgása alatt. A kulcs pedig egy tudományosan bizonyított étkezési program, mely a zsír géneket célozza meg – kikapcsolva azokat és a fogyást automatikussá téve.

Nincs sem kalória-számolgatás, sem éhezés

A Zéró has három módon működik: előszöris mérsékeli a puffadást, azzal, hogy lecsökkenti a túlzott só-, tejtermék- és mesterséges édesítők bevitelét a szervezetbe. Mindazokét, amelyek puffadást okozhatnak. A felfújódás kiküszöbölésével a tesztalanyok 7 centimétert veszítettek a derék környékéről, mindössze 7 nap alatt.

Segíti a gyomrot, ha a „jó” mikrobákat etetjük a hasban. A kiegyensúlyozott gyomor csökkenti a gyulladást és hozzájárul a zsír gének kikapcsolásához.

Harmadszor feltölti, felpörgeti az anyagcserét sovány fehérjével, egészséges zsírokkal és minőségi rostokkal.

Ha egyszer kikapcsoltuk a zsírtároló géneket, már nem kell a kalóriákat számolgatnunk. Csupán arról kell meggyőződnünk, hogy az élelmiszerek megfelelő kombinációját esszük.

Íme 9 egyszerű étel, melyet a Zéró has listájába beépítettek, és amelyeket könnyű észben tartani:

1.Zéró has italok: olyan italok, melyek növényi alapúak. Turmixok, melyek fehérjét, egészséges zsírt, rostot és rezveratrolt tartalmaznak. A rezveratrolt megtalálhatjuk piros gyümölcsökben, mogyoróvajban és fekete csokoládéban is.

Foto:123rf.com

2.Tojás: a tojás kolin nevű tápanyagot tartalmaz. Kutatók szerint kikapcsolja a géneket, melyek a hasi zsír tárolásáért felelősek.

3.Piros gyümölcsök: ilyen például az alma, mely egyike lehet a legegészségesebbeknek, amit fogyaszthatunk. Minél mélyebb a gyümölcs színe, annál hatékonyabb a zsírtároló gének kikapcsolásában.

4.Olíva olaj és egyéb egészséges zsírok: segítenek az étvágy kontrollálásában, több mint 4 órán át.

5.Bab, rizs, zab és más rostok kiválóan együttműködnek a bélbaktériumokkal, hogy kikapcsolják a diabéteszért felelős géneket. A zabpehely remek a nap elkezdéséhez, ha pedig egy kicsit édes is, az édesség iránti vágyat is kielégíti.

6.Extra növényi fehérje található a szójában, dióban vagy feles borsóban, valamint az olyan magvakban, mint a mandula, pekándió és a napraforgó mag. Smoothie-hoz adhatunk növényi alapú fehérjeport is.

Fotó: 123rf.com

7.A sovány hús „magas fokozaton” tartja az anyagcserét. Mi is a sovány hús? Ide tartozik a bőrmentes csirkemell, a pulyka fehér része, vagy egy vékony szelet marhahús.

8.A leveles zöldségek, a zöld tea és az élénk színű zöldségek segítenek csökkenteni a gyulladást, így abban is, hogy kikapcsoljanak a zsírtároló gének. Az élénk, színes kerti vetemények ropogós, mutatós kiegészítői egy tál finom ételnek!

9.Kedvenc fűszereinkké, ízeinkké fogadhatjuk a fahéjat, gyömbért, sőt a fekete csokit is, melyek szintén ahhoz járulnak hozzá, hogy a gyulladás csökkenjen, de meg is támadják a zsírtároló géneket.

Forrás: Napidoktor.hu