Vega Cia­batta recept

Tölt­sünk cia­bat­tába grillezett padl­izsánt, paprikát, szárí­tott paradic­so­mot, friss salátát és parmezánt.

Kínáljunk hozzá mexikói bab­salátát, ame­ly­hez 50 dkg konz­erv vörös­babrra, 25 dkg kuko­ricára, 1 vöröshagymára, 2 gerezd fokhagymára, 4 - 4 evőkanál ola­jra és sűrített paradic­somra, fél mokkáskanál csili­porra, sóra, őrölt fekete borsra, és 1 nagy kali­for­niai paprikára lesz szükségünk.

Elkészítés:

Miután a babot és a kuko­ricát leszűrtük, a hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, ez utób­bit pedig áttör­jük. Együtt az ola­jban, közepes lán­gon kev­er­getve meg­fon­nyasztjuk.

A paradic­som­pürét belekev­er­jük, majd annyi - körül­belül 2 deci - vízzel öntjük föl, hogy híg mártás sűrűségű legyen.

Éppen csak 1 - 2 per­cig for­raljuk, majd a tűzről lehúzva a csilivel fűsz­erez­zük, megsóz­zuk, meg­bor­soz­zuk, a paprikát kic­sumáz­zuk, kisebb kock­ákra vágjuk, végül a bab­bal meg a kuko­ricá­val együtt a kihűlt paradic­so­mos mártásba keverjük.

Forrás: https://napidoktor.hu/index