Petrezselymes-fokhagymás gombafejek

Az ehető gombák az élelmiszerek egy külön csoportját alkotják, bár gyakran a fűszerek, illetve a zöldségek közé is sorolják őket.

¼ kg csiperkegomba

3 gerezd fokhagyma

3 ek olívaolaj

fél csokor petrezselyem

fél citrom leve

bors

 

Elkészítés 4 fő részére

petrezselymesfokhagymasgombafejeknagy

A fokhagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A gombák tönkjét eltávolítjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani.

Mérsékeljük a hőt, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Citromlével csepegtetjük. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Összeforgatjuk. Rögtön tálaljuk.

 

További NoSalty.hu receptek

mangojoghurtital
kolessalatatepsibensultzoldsegekkel uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www25

Mangó-joghurt ital >>

Kölessaláta tepsiben sült zöldségekkel >>

További receptek >>

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.