Málnás joghurtos fagyi recept

Nyári desszertek tökéletes alapa­nyaga a kiváló élettani hatásairól ismert joghurt. Használjunk minőségi adalék anyagoktól mentes fajtát, és párosítsuk szezonális gyümölcsökhöz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg málna
  • 1 db 2,5 dl-​es mál­nás prémium joghurt (gyümölcsdarabokkal)
  • 2,5 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor

malnasfagyi

Elkészítés:

A mál­nát szűrőn átpasszíroz­zuk és a cuko­r­ral simára kev­er­jük.

A tejszínt habbá ver­jük, bele­for­gatjuk a joghur­tot és a mál­napépet.

Fagyigépbe tesszük, vagy fagyasztóban készre der­mesztjük (ha fagyasztóba tesszük, akkor az első órában kb. két­szer kev­er­jük át).

Amint készre fagyott,  olvasz­tott csokoládé­val és mál­nadarabokkal tálaljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index