Hűsítő fagyik forró napokra – Top5

Nem szabadulunk meg a kínzó melegtől. Íme néhány tipp, amivel lehűthetjük magunkat a legforróbb nyári kánikulában.

Íme pát hűsítő fagyi és sorbet recept!

Málnás jégkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg málna
  • fél citrom leve
  • Eritrit
  • Vaníliás vagy citromos joghurt

A málnát a citromlével összeturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk és ízlés szerint eritrittel édesítjük. Formákba töltjük (használhatunk különböző joghur¬tos poharakat), és fagyasztjuk.

Tipp: rétegezhetjük joghurttal. A formába teszünk egy kis joghurtot, fagyasz¬tóba tesszük, megdermesztjük, majd ráöntjük a málnás szirupot, és ismét fagyasztjuk.

Narancsos jégkrém

Hozzávalók:

A narancslevet az eritrittel édesítjük, formákba töltjük, és fagyasztjuk.

Tipp: szintén rétegezhetjük ízlés szerinti joghurttal.

Banános epres jégkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 1 banán
  • 1 doboz joghurt (125 g)
  •  méz

Az epret a banánnal összeturmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, és ízlés sze¬rint mézzel édesítjük. Formákba töltjük, és fagyasztjuk.

Bodzás eper sorbet

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 2 evőkanál bodzaszörp

Sziruphoz:

1 dl víz – két kanál folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral, és kb. 2-3 percig forraljuk, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, és a szörppel együtt összeturmi¬xoljuk. Ízlés szerint a édesítjük, majd fagyi gépbe tesszük, vagy – legalább 3 órát – fagyasztóban dermesztjük (kétszer-háromszor átkeverjük).

Kávés Diófagyi

Hozzávalók:

  • 4-5 ek presszókávé
  • 2 dl tejszín
  • 1,2 dl tej
  • 10 dkg mascarpone
  • 3 tojássárgája
  •  Eritrit
  •  7 dkg darált dió

Elkészítés:

A tejszínt, a tejet és igény szerint az édesítőszert felforraljuk és kihűtjük. A tojás sárgákat a maradék édesítőszerrel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínes keveréket, a kávét, és lassú tűzön addig melegítjük, míg enyhén besű¬rűsödik (ne forraljuk). A krémet kihűtjük, belekeverjük a mascarponét és a diót. Fagyi gépbe tesszük, vagy fagyasztóban dermesztjük (ha fagyasztóba tesszük, az első órában kb. kétszer keverjük át).

Tipp: rumos változatban is készíthetjük, ekkor 1 evőkanál kávé helyett 1 evőkanál rumot adjunk hozzá.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.