Homeopátia

A homeopátiás gyógyszer a szervezet saját öngyógyító törekvéseit támogatja.

A homeopátia a "hasonlót hasonlóval" gyógyítani elv alapján működik. A beteg azt a gyógyszeranyagot kapja homeopátiás hígításban, amely hígítatlanul az egészséges emberben olyan tüneteket vált ki, mint amelyek leginkább hasonlítanak a beteg panaszaihoz. Túlérzékenység, allergiás reakciók nem lépnek fel, hozzászokás nem alakul ki.

A homeopátia területei

1. Akut betegségek, állapotok:

– fertőző betegségek (influenza, kiütések, sömör, övsömör, orr-garat gyulladás, stb.)
– szülést megelőzően és azt követően
– traumáknál, sérüléseknél
– pre és postoperátiv kezeléseknél

2. Alkati betegségek:

– az ismételt fertőzéses betegségek (fülgyulladás, húgyhólyaggyulladás, stb.)
– allergiás betegségek, krónikus bőr és reumás betegségek
– stresszel összefüggő betegségek, szorongás, reakciós depressziós állapotok esetén

homeopatias_gyogyszer2

Cranio-sacrális terápia

Alapja a cranium (koponya) és a sacrum (keresztcsont) funkcionális egységére utal. A rendszer az agyát és gerincvelőt körülvevő és védő kötőszövetes hártyából (dura mater) és az abban képződő és keringő agyi-gerincvelői folyadékból áll. A testben minden ideg kapcsolatban áll a dura materrel. Fizikai vagy lelki sérülések miatt kialakuló gátak akadályozhatják az agyi-gerincvelői folyadék áramlását, amely különböző rendellenességekhez vezethet.

A terápia célja: a koponya csontok mikromozgásáinak korrigálása, a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója, a koponyán belüli keringés javítása. Közvetve hatást gyakorolhatunk a test egyéb szerveire, a csont és izomrendszerre, az idegrendszerre.

A felhasználás lehetőségei: fejfájás, migrén, álmatlanság, idegfájdalmak, krónikus nyak és hát fájdalom, krónikus hörghurut, fülzúgás, asztma, fül-orr-gégészeti problémák, krónikus fáradtság, stressz szorongás, depresszió, hormonális zavarok, magas vérnyomás, szédülés, szülési trauma, csecsemőkori zavarok: szopás, alvás, kólika. Gyermekkori zavarok: hiperaktivitás, dyslexia, dyscalculia, autizmus, epilepszia, központi idegrendszeri sérülés.

masszazsagy1

Manuális terápia, kiropraktika
(görögül chiro-kéz, chiropraxis-kézzel való gyógyítást jelent)

Népi nyelven csontkovácsolásnak is nevezik. Kézzel végzett diagnosztikus és terápiás fogásoknak az együttese, amelyek a támasztó-mozgató rendszer zavarainak felismerésével és kezelésével foglalkozik. (Az izületek és a gerinc területén található strukturális vagy funkcionális deformitások, blokkok, gerincferdülés, idegbecsípődés, mozgásbeszűkülés, izomműködés zavarok, stb.)

Forrás:


Egy válasz

  1. Önelemzés » A túlzott érzékenységgel mit lehet tenni?

    […] A túlérzékenység gyökerei az alacsony vagy nem túl stabil önértékelésben rejlenek. Arról van tehát szó, hogy a túlérzékeny emberek főként magukkal elégedetlenek, de ahelyett, hogy ezt bevallanák, az egész világot hibáztatják.”                      Forrás: Napidoktor.hu […]

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.