Játék a fürdőkádban

A fürdetés kellemes élmény is lehet a babának. Játszhat és élvezheti a mozgás szabadságát persze, csak ha mi is beszállunk a játékba.

Nemcsak a kreatív gyermek számára lehet csodálatos helyszín a fürdőkád. A játékokra kevésbé fogékony kisgyermekek arcára is mosolyt csalhatunk, ha beülünk melléjük vagy pedig a kád szélén ülve beszállunk a játékba.

Ezernyi terméket lehet már kapni a boltokban, amik a játékos fürdést segítik elő. Ezek többnyire a 2-10 éves gyerekeket célozzák meg. A kisebbek figyelmét már lekötik, a nagyobbacskákét még lekötik a különböző játékok.

Vegyük sorra, mi mindent találhatunk a boltok polcain. Például a már régóta ismert, jó öreg gumikacsát. Ha többet is veszünk belőle, egész "kacsacsaládot" hozunk össze, ami jó alapjául szolgálhat az esti mesének is.

Abban az esetben, ha már az egyfajta állatfigura már nem köti le a baba figyelmét, vehetünk többféle, szivacsból készült állatkákat, akár egy egész farmot is összegyűjthetünk így.

baba133

A játékok tárháza itt nem ér véget. Kishajók, csempére ragasztható matricák, csempét és fürdővizet elszínező ámde lemosható kréták sorozata várja, hogy a gyerekek birtokba vegyék őket.

Akinek nem telik ilyen holmira, vagy ötletesebb, azoknak a szemétre való műanyag flakonok csodálatos hajók lehetnek, utazhatnak benne apró katonák, babák. Bár jól hangzik az összes eddig felsorolt játék, nemcsak a tárgyakon múlhat az örömteli fürdés. Vicces lehet babának és mamának egyaránt, ha a fürdőhabot vesszük segítségül.

Aranyos, vicces figurákat lehet megformálni a habból, figurák sorozatából összehozni egy mesét, vagy szakállat, bajuszt készíteni a babának vagy akár a szülőnek is. Figyeljünk arra, hogy olyan habfürdőt válasszunk, ami bőr és bababarát, és ha véletlenül szembe menne, nem okoz irritációt!

Ezek a közös fürdések – mesével beszőve – segítenek feldolgozni az egész nap történt eseményeket, felvezetik az esti mesét, a szórakozáson felül pedig erősítik a gyerek-szülő kapcsolatot.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.