Tanítsd meg gyermekedet fésülködni!

Számos termék és eszköz áll a rendelkezésedre, amelyek könnyíthetnek a reggeli fésülködés nehézségein

A gyerekek fokozatosan, apránként sajátítanak el számunkra hétköznapinak tűnő készségeket, utánozva nagyobb testvéreiket vagy a szülőket.

Hogyan segíthetsz a gyereknek, hogy megtanuljon egyedül fésülködni?

Mint a cipőfűző megkötés, úgy a fésülködés is része a megszokott reggeli rutinnak. Ha kislányod van, akkor valószínűleg hosszabb ideig tart a fésülködés, különösen akkor, ha hosszú a haja.

Egy szülő egyik legrémesebb feladata a reggeli procedúrában az, hogy a kislánya haját kikócolja sírás és vita nélkül. Ugyanolyan fájdalmas ez az anyának, aki a fésűt fogja, mint a gyereknek, ha sikít, hogy ”jaj anyu, húzod!”.

Ma már vannak olyan termékek és ezközök, amelyek segítenek könnyebbé tenni a fésülködést. Ha kislányod haja göndör, használj balzsamot hajmosás után vagy egy gubancolódás elleni sprayt fésülködés előtt. Ezáltal vidámabb lesz a reggeli fésülködés.Rengeteg féle fésű és hajkefe létezik különböző hajtípusokhoz.

gyermekneveles2

Bemutatunk egy listát a gyerekek és felnőttek számára készített különböző típusú fésűkből és hajkefékből:

• vaddisznószőr hajkefe (néha műanyagszálakkal vegyítve) – ettől fényessé válik a haj fésülés után

• nylonszálakból készült kefe – megzabolázza a rakoncátlan hajtincseket

• lyukacsos tesű műanyag hajkefe – hajszárításhoz, és ahhoz, hogy természetesnek tűnjön a haj szárítás után

• körkefe – természetes kinézetet kölcsönöz a hajnak, segítségével szárításkor hullámokat varázsolhatunk kislányunk hajába

• fésű – a haj kikócolására alkalmas, minél nagyobbak a fogak, annál kevésbé fájdalmas a fésülködés

• ritkafogú fésű – a sprőd haj kikócolására alkalmas és nem teszi tönkre a hajvégeket.

Mutasd meg, magyarázd el gyermekednek, hogy először a hajvégeknél, majd egyre fentebbről kell kifésülni a kócot a hajból, óvatosan, amíg az összes gubanc el nem tűnik. Ha már eltűntek a gubancok, újra átfésülheti, a gyökerektől a hajvégek felé haladva az egész hajat.

Beszélj hozzá folyamatosan, miközben fésülöd! Mindig mondd el, hogy éppen mit csinálsz, és bizonyosodj meg arról, hogy nem fáj neki, amit éppen teszel. Magyarázd el neki, hogy szakaszosan egy-egy részt tudsz kifésülni a hajából, és újrakezded majd lentről fokozatosan felfele haladva a következő részen.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.