Bio babasamponok

Fontos a bio, főleg, ha kisbabáról van szó, de a kismamák többsége magasnak tartja a vegyszermentes termékek árát.

A bio babasamponok legnagyobb hátránya, hogy magasabb az áruk, mint a többi, kismamák által használt terméknek – ez derült ki a Majomkenyér.hu bio babasampon-tesztjén. A kismamák közel fele a termékek legnagyobb előnyének a természetes összetételt tartja, és 56 százalékuk inkább a bioterméket választaná, ha egy nem bio és egy bio babasampon között kellene választania.

A termékeket 1 hónapon keresztül használhatták az anyukák. A Majomkenyér.hu arra volt kíváncsi, hogy mennyire szerették meg a termékeket, mennyire tartják azt jónak, megfelelnek-e azoknak az elvárásoknak, amelyeket a kismamák támasztanak egy babasamponnal szemben, valamint hogy hajlandóak lennének-e leváltani jelenleg használt samponjukat a kipróbáltak valamelyikére.

A tesztet követően kitöltött kérdőívekből az derült ki, hogy az édesanyák odafigyelnek a babaápolási termékre, fontos nekik, hogy az milyen összetevőket tartalmaz. Ugyanakkor a válaszadók a biotermékek legkomolyabb hátrányának a magas árat tartják: ezt a megkérdezettek 67 százaléka jelezte.

A tesztelést követően kitöltött kérdőív kitér arra is, mit tartanak a biotermékek legfontosabb előnyének: 44 százalék a természetes összetételt jelölte meg, de voltak – ugyan csak kevesen (27 százalék) -, akik a környezettudatos viselkedést is megemlítették.

Kiderült az is, hogy a tesztelők 11 százaléka hajlandó a drágább terméket választani, ha biotermékről van szó, 33 százalékuk viszont nem áldozna erre. Ugyanakkor 22 százalék azt mondta: fizetne többet, ha ugyanolyan hatásfokú, minőségű terméket kapna.

babahaj

A válaszokból az is kiolvasható, hogy az anyukák több, mint fele inkább a bioterméket választaná, ha az egy nem bio mellett lenne a boltok polcain, vagyis a Majomkenyér.hu  babasampon-tesztje szerint 56 százalékos eredménnyel győzi meg a vásárlókat a bio jelölés.

A termék átadásakor a Majomkenyér.hu beszélgetett a Cserepes házban működő baba-mama klub édesanyáival és a klubvezető dúlával is. A beszélgetésekből az derült ki, hogy azok az anyukák is, akik az életük szinte semmilyen területén nem használnak biotermékeket, a baba érkezésével nyitottá váltak a témára.

Ha az egész család nem is áll át rögtön, a babaápolás, -táplálás területén sokan elkezdték a természetes anyagok, ételek kipróbálását, és egyre többen kísérleteznek a régi, bevált, hagyományos természetes eljárásokkal, illetve az új, vegyszermentes termékekkel.

„Egy baba születése remek alkalom a családnak arra, hogy átgondolja, mit tart igazán fontosnak a mindennapokban, és arra is, hogy egészségesebb, tudatosabb életet kezdjen. Ezt sokan meg is teszik: piacra járnak, biotermékeket keresnek, a háztartásban is biztonságosabb termékekre, módszerekre váltanak” – magyarázta a klubvezető. A kismamák ugyanakkor arról is beszéltek, hogy a babák érzékeny bőre miatt legtöbbször a gyógyszertári samponokat választják, ha azonban találnak olyan terméket, amely „nem bántja” a baba bőrét, akkor amellett következetesen kitartanak.

A konkrét, tesztelésre kiadott termékeket illetően a legtöbben (36 százalék) a Töpfer bio babasampont választották, mint olyan terméket, amelyre lecserélnék jelenleg használt samponjukat. Az egyes kozmetikum leggyengébb és legerősebb pontjaira is rákérdezett a kérdőív. Eszerint a Töpfer bio babasampon tisztítóerőben messze felülmúlja a másik két tesztterméket. Az Ukrtekream bio babasamponját – bár jól habzott és jól tisztított – nagyon hígnak találták a tesztelésben résztvevő anyukák. A kérdésre, hogy melyik termék hasonlít leginkább a jelenleg, illetve korábban használt samponokra, fele-fele arányban az Armonia és Töpfer termékét jelölték meg a válaszadók.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.