Mobiltelefon: áldás vagy átok?

A családokban egyre korábban érkezik el az az idő, amikor a szülők elgondolkoznak azon, hogy kapjon-e mobiltelefont a gyermek.

Mint minden korszakalkotó találmányról, a mobiltelefonról sem mindig egyszerű eldönteni, hogy áldás vagy átok. Megnyugvás, hogy könnyedén elérhetjük egymást, de sugárzása némi aggodalomra is okot ad. Fantasztikus találmány a mobiltelefon!

Amikor szükséges, könnyedén felhívhatjuk szeretteinket, munkatársainkat anélkül, hogy vonalas telefont kellene keresgélnünk, amikor megtaláltuk akkor pedig aprópénzt vagy kártyát. Azonban akkor sem biztos, hogy akit hívunk éppen ott van, ahol keressük. Szabadságunkat fokozza tehát a mobil.

Sajnos azonban egyre több esetben mutatnak ki különféle daganatos betegségeket azoknál, akik sokat mobiloznak, vagy ha nem is telefonálnak, de mobiltelefon közelben vannak. Káros hatására egyenlőre nincs bizonyíték, de igen sok a negatív adat.

A rossz hatások elkerülése érdekében egy magyar professzor kutatásai alapján, érdemes magas antioxidáns tartalmú erdei gyümölcslevet, például fekete berkenye szörpöt fogyasztani, illetve egy EMF nevű harmonizálót alkalmazni, ami csökkenti a mobiltelefonok és a zsinórnélküli telefonok káros hatásait.

mobiltelefon5

Több oka is van amiért egyre korábban kapnak a gyerekek mobiltelefont. Sajnos nagyon sok kisdiák sokáig van egyedül a tanítás befejezése után, és ilyenkor telefon nélkül nem könnyű ellenőrizni, hogy mit csinál.

Vannak olyan nebulók, akik segítség nélkül nehezen tudnának hazamenni az iskolából vagy a különórákról, mert olyan helyen laknak, ahova nagyon ritkán megy tömegközlekedési eszköz. Ilyen esetben nagy könnyebbség, ha dolga végeztével felhívhat valakit, aki érte tud menni.

A leggyakoribb oka azonban a telefonvásárlásnak az, hogy csemeténk osztálytársai már mind kaptak mobilt és szemünk fénye természetesen nem szeretne kilógni a sorból. Ilyenkor általában fontos szempont, hogy mi mindent tudjon a telefon, legalább annyi játék, szín és zene kell, hogy legyen rajta, mint a többiekén, ha nem akarjuk, hogy lemaradjon a gyerek.

Bármikor és bármely okból is döntünk úgy, hogy eljött az idő, nagyon fontos, hogy elmagyarázzuk csemeténknek, hogy a telefonálás, sms-zés pénzbe kerül és gondolja meg, mielőtt nekikezd! Hívjuk fel a figyelmét arra is, hogy az iskolában, órán mindig kapcsolja ki, különben a tanárok megharagszanak rá és sajnos igazuk is lesz!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: