8 tipp, hogy gyermekünk mindig egészséges legyen

Itt az őszi szezon és egyre több szülőben merül fel a kérdés, hogy mit tehet gyermeke egészségéért, hogyan erősítheti természetes módon az immunrendszerét, hogy a betegségek a lehető legjobban elkerüljék.

Minél kisebb egy gyerek, annál érzékenyebb a szervezete a fertőző betegségekre, mivel az immunrendszer működése ilyenkor még nem alakult ki teljesen. Tudni kell  azt is, hogy a kiállott betegségek által érik az immunrendszer, tehát néhány betegségen nem árt átesni. Azonban a  közösségbe kerülő kisgyermekeknél nem ritka, hogy  az őszi-téli hónapokban gyakrabban betegek, mint egészségesek, még szinte meg sem gyógyult és már újra elkap valamilyen fertőzést.

Ezek többnyire vírusos eredetű felső és alsó légúti betegségek, nátha, torokgyulladás, hörghurut, középfülgyulladás, ami baktériummal felülfertőződhet és olyankor elkerülhetetlen az antibiotikum használata. Ez az aktuális bakteriális fertőzést legyőzi ugyan, de a szervezet általános védekezőképességét gyengíti, mivel károsítja a bélflórát, ami az immunrendszer működésének egyik sarkalatos pontja. Ezért fontos, hogy ha antibiotikum szedésére kényszerül a gyerek, akkor mellé kapjon ún. bélflóra regeneráló szert.

De ennek nem kell feltétlenül így lenni, sokat tehetünk azért, hogy erősítsük a gyerekek immunrendszerét:

1. Az egészséges életmód, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag táplálkozás és a sok szabad levegőn mozgás természetesen alapvető.

folyadekfogyasztas4

2. Nagyon fontos a káros földsugárzás mentes fekhely biztosítása. Ha a gyerek olyan helyen fekszik, ahol  káros földsugárzás húzódik az ágy alatt, akkor a szervezetének az energia rendszere gyengül, egyre nehezebben tud megküzdeni minden a szervezetet ért behatással, míg végül az egymást követő betegségek krónikussá válnak. Sok esetben ez áll a gyerekkori visszatérő asztmás rohamok, az állandóan kiújuló mandulagyulladások, középfülgyulladások hátterében.

3.Vitaminok: multivitaminok, de különösen a C-vitamin bevitele fontos. Sokféle gyerek vitamin van a piacon, érdemes kipróbálni, hogy melyiket hajlandó bevenni a gyerek.

A szintetikus vitaminoknál jobb hatású azonban a természetes, növényekből kinyert vitamin és antioxidáns koncentrátum. Ilyen pl. a bioboltokban kapható Flavon Kid lekvár, aminek ugyan borsos ára van, de mivel naponta csak egy fél kávéskanálnyit kell belőle megenni, sokáig elég egy kis üveg és ebben valóban "élő" vitamin van, természetes formában.

Rengeteg természetes C-vitamint tartalmaz a csipkebogyó is. Leghatékonyabban úgy tudjuk elkészíteni a teát, ha egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk a lehetőleg nem filteres csipkebogyót, reggel leszűrjük és mézzel ízesítjük. Szívesen isszák a gyerekek és nagyon egészséges.

4. Homeopátia: előnye, hogy nagyon jó hatású, teljesen mellékhatás mentes, szelíd gyógymód és a jó íze miatt a gyerekeknek különösen könnyű adagolni. Ha még a gyerek olyan pici, hogy nem tudja biztonságosan elszopogatni a golyókat, akkor néhány kávéskanál vízben feloldva, műanyag kanállal is beadható.

A hatás érdekében előtte-utána 20 percig nem szabad enni, inni, mentolos fogkrémet használni.

Két szer jön szóba, melyeket ősztől egész télen lehet adni:

-Oscillococcinum heti 1x 1adag, (ez betegség kialakulása esetén minél hamarabb elkezdve napi 2×1 adagban is nagyon  jó hatású)

-Echinacea 5 CH  napi 1×5 golyó hétköznap, hétvégén szünet. Vagy a másik fajta adagolásban, egyik héten napi 1x 5 golyó, másik héten szünet. Az Echinacea (Kasvirág) egyébként szirup és cseppek formájában is kapható, de ezt az íze miatt a  gyerekek nehezebben fogadják el.

Ezen kívül a homeopátia a gyakran beteges gyerekeknek is tud segítséget nyújtani, az alkati szer megtalálásával meg lehet szüntetni az állandóan  visszatérő fertőzéseket, ehhez azonban nagy tudású homeopata szakorvos segítsége szükséges.

5. Broncho-vaxom és Ribomunyl receptköteles készítmények, melyek a leggyakrabban előforduló kórokozókat tartalmazzák, természetesen veszélytelen formában, így felkészítve, erősítve az immunrendszert. A kúra adagolását a gyermekorvossal kell megbeszélni.

homeopatia4

6. Méz: legjobb, ha a cukor szerepét teljes mértékben átveszi a méz a táplálkozásban, mivel széles spektrumú gyógyító hatással rendelkezik, kiváló szénhidrát forrás, gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, fontos enzimeket és szerves savakat tartalmaz.

7. Propolisz tartalmú készítmények, tabletta, oldat, vagy propoliszos méz formájában. A propoliszt a méhek állítják elő, ezzel az anyaggal vonják be a kaptárt, mivel kitűnő fertőtlenítő hatása van. Az emberi szervezetben a hatása vetekszik az antibiotikuméval, erős baktérium, vírus és gomba ellenes, ill. gyulladáscsökkentő hatású. Megelőzésre  kiváló, de a már kialakult betegség esetén is javasolt a szedése.

8. Grapefruitmag csepp (a nem keserű fajta), jó hatású megelőzésre és a már kialakult betegség esetén is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.