Ha farsang, akkor jelmez!

A farsang az év egyik legvidámabb időszaka. A picik imádnak jelmezbe bújni és boldogok, hogy valaki vagy valami más bőrébe bújhatnak egy napra.

Minden gyerek örömmel várja a farsangi jelmezesdit, azonban sok szülő számára komoly kihívást jelent minden évben kitalálni valami újat, valami olyat, ami viszonylag könnyen kivitelezhető.

Legkésőbb az óvodában minden szülőt utolér az a kihívás, hogy szeme fényének valamilyen jelmezben kell megjelennie a farsangi bálban. Az első kérdés, hogy minek öltözzön a gyermek. Szerencsés esetben van valamilyen vágya vagy elképzelése csemeténknek, arról, hogy minek is kíván beöltözni.

Könnyen előfordulhat, azonban hogy a pokolba kívánjuk ötletét, mert szinte megvalósíthatatlannak tűnik. Minél kisebb a gyerek, annál könnyebb befolyásolni, így érdemes előbb kitalálni, hogy mit tudunk megoldani házi praktikákkal, utána pedig lehengerlően, a világ legjobb ötleteként bemutatni.

A jelmez elkészítésének nehézségénél van egy sokkal fontosabb szempont, hogy a gyermek a mulatságban kényelmesen érezze magát, tudjon mozogni, játszani, táncolni. Ezért lehetőleg kerüljük az olyan robot vagy villanyoszlop szerű jelmezeket, amelyeknek egy óriási, a gyerekre húzott kartondoboz az alapja.

gyerekek4803

Farsangi házi praktikák – Spenótok és hercegnők

Az az ideális, ha valamelyik ruháját alakítjuk át szemünk fényének, mert abban kényelmesen érezheti magát, vagy ha a jelmez, egy ruhára rávehető lepedőből készül (zöldre festve sárga pöttyel a közepén például ragyogó spenót lehet tükörtojással).

Az állatjelmezek szinte minden korosztály számára kedvesek. Minden gyermeknek van kedvenc állata és egy megfelelő maszkkal, illetve egy színben hasonló ruhával, esetleg mamusszal, a hatás könnyedén elérhető.

Az oviban örökdivat lesz a lányoknál a különféle hercegnők, tündérek és menyasszonyok imitálása, a fiúk pedig ebben a korban biztosan boldog cowboyok vagy rendőrök lesznek.

Nagyobb gyereke, nagyobb feladat

Ahogy nőnek, egyre gyakrabban lesz saját elképzelésük jelmezükről és az aktuális rajzfilmfigurákra emlékeztető öltözetet nem lesz könnyű elkészíteni. A kevésbé ügyes anyukáknak ilyenkor érdemes körülnézni a gyerekruha boltokban, mert farsangkor felkészülnek jelmezekkel.

Van olyan üzlet, ahol kölcsönözni is lehet, máshol eladásra kínálják a ruhákat. Ötletszerzés céljából is hasznosak ezek a boltok, mert valószínűleg, ha végignézzük a kínálatot, akkor rájövünk, hogy az otthoni alapanyagból mit tudunk összehozni.

Farsangolásra fel!

Forrás: