Én holnap szeretnék szülni!

Az Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica című lapban megjelent tanulmány szerint a szülés mesterséges megindítása gyakran vezet császármetszéshez és egyéb, az újszülöttnél vagy az anyánál jelentkező problémához.

A mesterséges szülésindítások száma sok országban növekszik. Egyre több nőnél indítják be így a vajúdást „társadalmi” vagy hasonló, nem orvosi okokból. Rosalie Grivell, az Adelaide Egyetem Robinson Intézete munkatársának vezetésével a kutatók több mint 28 ezer nő adatait vetették össze. Egy részüknél spontán megindult a szülés, másoknál indokoltan, míg ismét másoknál indokolatlanul indították be mesterségesen a folyamatot.

Az orvosi ok nélküli szülésindítás a spontán vajúdáshoz képest 67 százalékkal növelte a császármetszés valószínűségét, az így megszületett babáknak 64 százalékkal nagyobb eséllyel volt szükségük orvosi felügyeletre, és 44 százalékkal nagyobb volt a valószínűsége annak, hogy valamilyen kezelést igényeljenek.

terhesseg24

Összességében az epidurális és spinális érzéstelenítés a várandósság 41. hetében vagy azután járt a legkevesebb kockázattal, a gátszakadás veszélye a 37. héttől, az egyéb komplikációk valószínűsége a 38. héttől volt alacsonyabb. Ez azt jelenti, hogy a 38-39. héten a legbiztonságosabb szülni, spontán módon.

„Kutatásunk a komplikációmentes terhességeket vette alapul. Reméljük, eredményeink hatására átgondolják a születésindítást akkor, ha annak egyébként nem lenne orvosi indoka” – jegyezte meg Grivell.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.