Babahozó zöld tea

Az utóbbi időben több kutatást is végeztek, melynek célja a zöld tea fogyasztása és a termékenység közötti összefüggések keresése volt.

Napjainkban sokan – férfiak és nők egyaránt – küzdenek termékenységi problémákkal, amelyek hátterében  a legkülönfélébb okok húzódhatnak meg, mint az előrehaladott életkor, genetikai és egészségügyi kérdések, de a környezeti és lelki tényezők is hatással lehetnek a fogantatás sikerességére.

A zöld tea egészségmegőrző, frissítő és antioxidáns hatása nagymértékben fokozza a szervezet ellenállóképességét. A megfelelő lelki állapot, a vitalitás és a testi egészség pedig mind-mind hozzájárul a termékenység növeléséhez, megfelelő “környeztet” teremtve a fogantatásához.

shutterstock_235986792

A zöld tea jótékony hatásait az ázsiai országok évszázadok óta elismerik, még a több ezer évre visszatekintő kínai orvoslás is gyógyírként tekint rá. Számos kedvező élettani hatással bír, amelyek közül a legtöbb már tudományosan is bizonyított tény.

Az immunrendszer erősítése mellett fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint a hosszú évek tapasztalatai a rákmegelőző hatását is megerősítik. A zöld tea szintén bizonyítottan hatásos a fogszuvasodás megelőzésében, valamint a fogínybetegségek elleni küzdelemben és kezelésben.

A zöld tea és a termékenység

A dohányzás, a magas koffein-tartalmú italok fogyasztása, az egészségtelen és rendszertelen táplálkozás, valamint a mozgáshiányos életmód negatív hatással lehet a termékenységre és a fogantatásra.

A zöld tea fogyasztása – melynek semmilyen negatív hatása nem ismert – pozitívan befolyásolja a szervezet egészségi állapotát és vitalitását. Mindez természetesen kedvezően hat a teherbeesés esélyeire is. Több kutatást és tanulmányt is végeztek ebben a témában, amelyek ígéretes eredményeket mutattak.

A zöld teában található koffein a hatása terhességre a mai napig vitatott téma, a vélemények pedig erősen megoszlanak a kérdésben. A zöld teában kevesebb koffein található mint a fekete teában vagy a feketekávéban, ezért napi több csésze fogyasztása sem okoz problémát

ondo480

Hogyan növelhető a teherbeesés esélye a zöld tea fogyasztása által?

Ha babát terveztek a pároddal, akkor célszerű már jó előre gondoskodni a szervezeted egészségi állapotáról! Fogyassz sok friss gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát és fehérjében gazdag élelmiszereket, valamint iktass be pár csésze zöld tea fogyasztást is a napi rutinodba. Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás és minőségi alvás szintén jó hatással lesz rád a felkészülés időszakában.

Helyettesítsd a reggeli kávét egy csésze finom zöld teával, mivel magas antioxidáns hatása és koffein tartalma egész napra energiával tölt fel. Emellett erősíti a szervezet ellenállóképességét, kedvező hatással van az emésztőrendszerre és segít megszabadulni a méreganyagoktól is. A szénsavas üdítőket szintén helyettesítheted a zöld teával – akár jeges tea formájában. Ha van rá lehetőséged, akkor a filteres kiszerelés helyett válaszd a friss, egész tealeveleket tartalmazó termékeket, mivel ezek hatása jobban érvényesül.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.