Akupunktúrától várandósság!

Amikor egy pár gyermekvállalással próbálkozik, de nem jár sikerrel, az érzelmileg és pénzügyileg is kimerítő lehet. A segítség azonban hamarosan megérkezhet, meglehetősen váratlan formában: az akupunktúra révén.

A szakértők úgy vélik, hogy ez az ősi kínai gyógymód férfiakban és nőkben egyaránt javíthatja a termékenységet.

„Az akupunktúra már majdnem háromezer éves. Biztonságos, és nincsenek mellékhatásai” – állítja Dr. Lisa Lilienfield, a McLean-i Kaplan Holisztikus Gyógyítás Központ szakorvosa. „Nem kizárólagosan kell alkalmazni a meddőség kezelésében, de előkészítheti a szervezetet arra, hogy maximálisan befogadhassa a termékenységi kezeléseket.”

Dr. Jamie Grifo, a New York Egyetem Termékenységi Központjának igazgatója szerint a módszer nem varázsszer, hanem egy olyan nem szokványos módszer, amellyel hatékonyan kezelhető a meddőséggel járó stressz, és amely egyesekben javíthatja a terhességi sikerarányt, illetve az életminőséget.

akupunktúra2

Lilienfield elmondta, hogy az akupunktúra a stresszoldáson túl a petefészekbe és a méhbe irányuló véráramlás serkentése révén segítheti elő a nők termékenységét. Ez a fokozott véráramlás segít a méhnyálkahártya megvastagodásában, ami növeli a teherbeesés esélyét. Az akupunktúra a szervezet neuroendokrin rendszerének problémáit is helyreállíthatja. A kezelés aktiválja az agyban azoknak a hormonoknak a felszabadulását, amelyek a petefészket, a mellékvesét és más, a szaporodásban szerepet játszó szerveket stimulálják. Az akupunktúra a meddő férfiakat a spermiumtermelés serkentése révén segíti.

Az Acupuncture in Medicine és a Journal of Endocrinological Investigation szaklapokban megjelent két kutatás kimutatta, hogy az akupunktúra hatékonynak bizonyult, amikor azon a napon alkalmazták, amikor embriót ültettek be az anyaméhbe. A Journal of Endocrinological Investigation tanulmányából az is kiderült, hogy a policisztás petefészek szindrómában szenvedő nőknek és az ismeretlen okból meddő férfiaknak is jót tesz az akupunktúra.

Az akupunktúrás kezelés során vékony tűket szúrnak a testbe bizonyos pontokon. A kínai orvoslás szerint ezeken a pontokon a csí, vagyis az életerő áramlása gátlódik. A nyugati orvoslásban úgy vélik, hogy az akupunktúrás eljárás a szervezet természetes fájdalomcsillapítóit szabadítja fel.

Forrás: