Sprinttel lemegy a sörhas

Sprintelni, nem kocogni! A gyors futással ugyanis leadható a sörhas – amely szexi, vagy sem, az biztos, hogy egészségtelen.

Egy nyolc-másodperces hajrá például a szobabiciklin, 20 percenkénti ismétlésekkel szintén segít a túlsúlyos férfiaknak abban, hogy megszabaduljanak a beleket nyomó zsírtömegtől. A University of New South Wales kutató szerint 12 hét alatt akár 2 kilogramm feleslegtől lehet megszabadulni ilyen módon, amelynek 17 százaléka az olyan fontos szervek körül tömörül, mint a máj vagy a vesék, és számos érrendszeri megbetegedéssel hozzák összefüggésbe.

sörhas

Foto:123rf.com

A tanulmány, melyet az elhízással foglalkozó szakfolyóirat, a Journal of Obesity publikált, szerint a magas intenzitású erőkifejtés jóval több zsírtól szabadít meg, mint a kevésbé nagy erőkifejtést igénylő mozgásformák, például a kocogás. A kutatók azt mondják, hogy heti három alkalommal egy húsz perces erőteljes futással már jelentős zsírtömeg tűnik el, főként a törzs környékéről, és leginkább az elhízott férfiak esetében.

A kutatást vezető szakember, Steve Boutcher szerint a sprintelés igencsak hatékony és felettébb mókás dolog. „Tapasztalataink szerint az aerob sportokkal, ilyen a kocogás is, szintén elérhető ez az eredmény, de csak 14 hét alatt több órányi edzéssel.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.