Mit esznek a káposztaleves diétán?

A gyors és hatékony diéták sorában kiemelkedő helyet foglal el a káposztaleves-diéta. Míg fogyókúrák jönnek-mennek, ez a módszer verhetetlennek tűnik

Bár a klasszikus káposztaleves diétának több változata van, fő jellemzőiben nem különbözik egyik sem: hatékonyságát a káposztaleves adja, valamint, hogy mellette főként gyümölcsöt és zöldséget lehet enni. A diéta általában egyhetes, és – ami nagyon csábítóan hangzik -, akár 9 kilót is le lehet adni vele.

kaposzta3

A káposztaleves-diéta lényege, hogy szervezetünket megtisztítsuk a salakanyagoktól. A változás közérzetünkben is meg fog mutatkozni. Alkoholt fogyasztani tilos a káposztaleves-kúra alatt, és ha befejeztük, egy teljes napot biztosan kell várni, mielőtt szeszes italt veszünk magunkhoz. Kávét és teát lehet fogyasztani a diéta alatt, de cukrot nem szabad beletenni. Zöldségeket, gyümölcsöket szinte korlátlan mennyiségben ehetünk, amikor az a diéta szerint javasolt – kenyér fogyasztása nem megengedett.

A fogyókúrázók nagy része lelkesen vág bele a diétába – a hét közepe táján már kevésbé kívánják a megszokott levest, de a cél motiváló: ha betartjuk csalás nélkül a fogyókúrát, a harmadik nap végére 2-3 kilónak kell lemennie, a hetedik napig pedig 5-9 kilótól lehet a módszerrel megszabadulni.

A káposztaleves diéta előnye, hogy időről-időre ismét hozzányúlhatunk, ha úgy érezzük, megint szükségünk lenne némi kiló-lefaragásra. Alkalmazhatjuk többször is, amilyen gyakran csak szeretnénk (és bírjuk). Nincs meghatározva, hogy egy napon csak bizonyos mennyiségű levest fogyaszthatunk, korlátlanul lehet enni belőle. Akár reggelire is szürcsölhetjük.

Minél több levest eszünk, valójában annál több energiát éget el a szervezetben ez az egyszerű, de hatékony folyadék. Napi háromszor mindenképp kell belőle enni – lényeges, hogy ha még éhesnek érezzük magunkat, nyugodtan együnk többet. Ne maradjunk éhesek!

Fontos azonban tudni, hogy ha túlzásba visszük a kúrát, annak alultápláltság lehet a következménye. A káposztaleves-fogyókúrára hét nap van előírva, de ismételni a diétát néhány nap vagy hét szünet után lehet. Különösen, ha a súlycsökkenés több mint 8 kiló.

A káposztaleves-diétát kapszula formájában is folytathatjuk. Ezek a termékek ugyanúgy segítik az aktív anyagcserét, felgyorsítják az anyagcsere-folyamatokat. Méregtelenítenek, gyorsítják a zsírlebontás folyamatát és a zsírlerakódást is megakadályozzák, ahogyan a sima káposztaleves.

kaposzta3

A kapszula formában a káposztaleves kivonatán kívül általában kálium-hidrokarbonát, broccolinolate, medvehagyma levél, többféle B-vitamin, króm, valamint piperin található, amely a bors egyik hatóanyaga. Együtt járulnak hozzá, hogy a fogyókúra hatékony legyen. A kapszula adagolását a terméken megtaláljuk. A káposztaleves-kapszulára szintén vonatkozik, hogy ha például egy hónapig szedjük, utána 2 hét szünetet kell tartani.

No de hogyan néz ki maga a diéta? A káposztaleves-diéta 7 napos. A következő ételeket ehetjük:

1.napon: csak a káposztalevest és gyümölcsöt (kivéve a banánt)

2.napon: levest, valamint zöldségeket párolva vagy főzve (kivéve kukorica, száraz bab,sárgaborsó). Gyümölcsöt ne együnk.

3.napon: levest, gyümölcsöt és zöldséget korlátlan mennyiségben ehetünk.

4.napon: levest, valamint 3 banánt és 1 liter tejet fogyasszunk.

5.napon: levest, 15 dkg marhahús (magas fehérjetartalma miatt fontos és hallal helyettesíthető), főzve vagy zsiradék nélkül együk. Plusz fogyasszunk el 3-5 paradicsomot.

6.napon: levest együnk, 15 dkg marha/borjúhúst, vagy grillezett csirkét a bőre nélkül. Zöldség ehető korlátlan mennyiségben.

7.napon: a káposztalevest főtt barna rizs, zöldségek, valamint gyümölcslé (cukormentes) kíséretében együk.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: