Sárgulva is lehet fogyni!

A gyümölcsök és zöldségek egy adott színe bizonyos közös jellemzőkről is árulkodik. Fogyjunk sárga növényekkel!

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása igen fontos a szervezetünk megfelelő működése szempontjából. Kiemelendő azonban, hogy az sem árt, ha az elfogyasztott zöldségek és gyümölcsök színe is változatos. Ennek köszönhetően az általuk biztosított minden tápanyaghoz hozzájutunk.

A vidám külsejű, sárga- illetve narancsszínű zöldségek és gyümölcsök jellemzője, hogy béta-karotinban igen gazdagok. Ez megtalálható például a sárgabarackban, a sárgarépában, az édes krumpliban, a mangóban. A béta-karotin erősíti a látást, őrzi a bőr egészségét, valamint az immunrendszert is védi. Nagyon erős antioxidánsok, sok bennük a C-vitamin, ezen felül tartalmaznak karotinoidokat és bioflavonoidokat is. A látásra jó hatással vannak.

A sárga színű gyümölcsök, zöldségek erősítik a szívet és a rákmegelőzésben is élen járnak. Közéjük tartoznak a sárgabarack, sárgadinnye, sárga alma és sárga grépfrút. Ugyancsak ilyen a citrom, a kivi, a nektarin, a narancs, a mandarin. Ide sorolható a sárga körte, a sárgahúsú görögdinnye, a papaya, az ananász, datolyaszilva, sárga cékla. A paprikából a sárga, a kukorica, a pézsmatök és a sütőtök is kiváló.

Ezekkel a növényekkel a fogyás sem nehéz. A fogyókúra hasznos és kellemes ízű tartozékai. A sárga színű gyümölcsök szív- és érrendszer erősítők, valamint gyulladáscsökkentők. Hangulatjavító- és nyugtató a kukorica. Fogyókúra esetén fontos a vízhajtás is, erre a dinnye fogyasztása tökéletes, de az ananász, a sárgarépa, a mangó is.

Fogyás citrommal

Az egyik legsárgább és leghatékonyabb gyümölcs a citrom, amely remek fogyókúra-segítő: vértisztító és vízhajtó. Jókedvre derít, rengeteg benne a C-vitamin, és nagyon jól oldja a zsírt. Ajánlott a vizet citromlével inni, de akár citromkúrát is végezhetünk, de csak egyszer ajánlott végigcsinálni. Egy egész citrom kifacsart levét kell meginni – már reggeli előtt is lehet kezdeni (szigorúan éhgyomorra!).

De minden adag citromlé megivása után várni kell minimum 20 percet, addig nem lehet enni és inni. Mellette natúr húsokat és salátákat érdemes fogyasztani a fogyókúra alatt, és minimum 2 liter vizet naponta. A citromlevet ásványvízzel is lehet hígítani, de semmilyen ízesítés ne legyen benne! Naponta maximum 3 alkalommal kell meginni, és a nap folyamán 4-5-ször együnk ételt a kúra folyamán!

Forrás: https://napidoktor.hu/index