Nevetségesen egyszerű fogyás tippek

Ki ne szeretne könnyűszerrel fogyni? Lehetséges, és még élvezetet is találunk benne. Íme néhány egyszerű módszer a fogyásra!

A túlsúllyal küzdőknek van egy nagy problémája: nem igazán fűlik a foguk a mozgáshoz. Sokan még a drasztikus fogyókúra mellett is inkább döntenek, mint hogy rendszeresen mozogjanak.

Pedig a mozgással talán a legegyszerűbb kilókat leadni, ráadásul még jól is érezzük magunkat közben. Mi ez a néhány, nevetségesen egyszerű fogyókúra módszer?

Ugye még emlékszünk, milyen szívesen használtuk gyermekkorunkban a frizbit? Most se legyünk restek beszerezni egyet, ha csak nincs már, és nem porosodik valahol. Dobáljuk el messzire, vagy játsszunk valakivel: a frizbi után rohangálás garantáltan megizzaszt, és közben észre sem vesszük, mennyire jól esőt mozogtunk. Ez is egyfajta fogyókúra!

fogyokura_kat4

A kertben a fűnyírás is igen hatékony lehet! Jó kis testmozgás, erőkifejtés, miközben az udvart is szebbé tesszük. Legjobb, ha áram nélkülivel dolgozunk, az még a környezetet is kíméli.

Ha nem szeretnénk kimenni reggelente, vagy estefelé, munka után futni, szerezzünk be egy taposógépet. Kicsit minden héten emelhetünk a lefutandó távon. Le leszünk nyűgözve, milyen gyorsan taposunk rajta egy idő után, ha igazán odafigyelünk a teljesítményre. Zenét is hallgathatunk közben – sőt! -, hatásos fogyókúra szórakozás közben.

Az úszás szintén nagyon hasznos. Kellemes kikapcsolódás, miközben szinte minden testrészünket átmozgatja, és kiválóan erősít. Gondoljunk csak arra, milyen csinosak leszünk majd pár hónap múlva!

És még…

idealis_testsuly11Figyeljünk oda rá, mennyi sót viszünk a szervezetünkbe az ételeken keresztül.
Korábban az emberek nagy része nem figyelt oda erre, ahogyan arra sem, hogy az ételek, amelyeket eszik, inkább táplálóak és értékes tápanyagokban legyenek gazdagok, mintsem szénhidrátban és kalóriában.
Ha ellenőrzésünk alatt tartjuk étrendünket, máris könnyebb a fogyókúra. A zsír, a cukor- és a só fogyasztás csökkenjen, arra az esetre, ha útközben megéhezünk, kis gabonaszeletet hordozzunk magunkkal a táskánkban. Ez megakadályoz abban, hogy ne vessük rá magunkat az első büfére vagy hamburgeresre, ha megéhezünk. Győződjünk meg azért a gabonaszelet kalóriatartalmáról is, valamint arról, milyen tápanyagokat tartalmaz.

Forrás: