A zsírtól szabadulj meg, ne a kilóktól!

Hogyan változhat az alakunk, ha közben egy dekát sem adunk le? Karcsú vonalak változatlan testsúly mellett.

Sokat nyom a latba, hogy pontosan mennyit is nyomunk, ha az igazmondó mérlegre állva lepillantunk. Pedig a szám mögött sokkal több minden bújik meg, mint ami az első döbbenet után átfut az agyunkon. Ha úgy érzed, itt az ideje a fogyókúrának, vedd számításba, hogy a kilók száma másodlagos a test változása mellett.

Dugiruci

Mindenki rejteget a szekrénye mélyén egy régi és imádott ruhadarabot, vagy több éve nem viselt farmert, amelynek a cipzárja már nem hajlandó egy könnyed csuklómozdulattal összezáródni.

test19

Titkon mégis reméljük, hogy ismét eljön az idő, mikor erőfeszítéseinknek és a kitartó fogyókúrának hála, ismét viselhetjük. Sokkal okosabb ötlet tehát, ha az edzések után nem a mérleg kijelzőjére tapadunk, hanem a tükörrel nézünk szembe.

Centikkel vékonyabban, de grammokban változatlanul

Két tényező is közrejátszik a kritikus kérdésben. Az első mérvadó adat, hogy az izom nehezebb a zsírnál. Így a rendszeres mozgás következtében a szervezetünk testfelépítése idővel átalakul. A mérleg tehát csalóka. A fogyókúra és az edzés hatására a zsírpárnák vékonyodnak, majd lassan megszabadulunk tőlük, miközben egyre izmosabbá válunk a kényes területen. Tehát nem kell meglepődnünk, ha számtanilag nem változunk, de a ruhaboltban mégis csökkennek az értékeink.

dieta26

Az igazság a kilók mögött

A mérleg nem mindig a barátunk. A hozzáállásunkon változtathat, ha elfogadjuk, hogy a számláló nem tud különbséget tenni a zsír és az izom között. Ráadásul a testsúlyunk számokban kifejezett értéke tartalmazza a szervek, a csontozat és a testben lévő víz súlyát is. Még egy ok, hogy a mérleg csalóka számai helyett az alakunk valóban problémás területeire összpontosítsunk. Ha így teszünk és a fogyókúra, illetve a rendszeres sport mellett voksolunk, meg leszünk elégedve majd.

Forrás: