Hogyan fogyj tévénézés közben?

Néhány egyszerű gyakorlattal akár 100 kalóriát is elégethetünk a tévé előtt ülve – fogyás szórakozás közben!

Miközben a képernyő előtt ülünk, pihenünk. Ezt az időt is kihasználhatjuk azonban arra, hogy egy kicsit megmozgassuk magunkat, tegyünk valamit a fogyásért. Akár 40-110 kalóriát is égethetünk néhány, tévé előtt végzett egyszerű gyakorlattal, és közben nem kell lemondanunk a kedvenc műsorunkról.

Fogyókúra tévézés közben? Lehetséges. A legtöbb kalóriát például azzal adjuk le, ha tévézés közben ugrókötelezünk – közben két-két perces szüneteket tartva, ismételjük meg négyszer. Ezzel 110 kalóriát égetünk el, máris közelebb kerültünk a fogyáshoz.

A reklám szüneteiben szaladjunk le-fel a lépcsőkön, ha van ilyen az otthonunkban. 42 kalóriát égetünk el vele. Vagy álljunk meg a dívány előtt, ereszkedjünk guggoló helyzetbe, amíg a fenekünk nem éri el az ülést, majd ereszkedjünk vissza. Ismételjük meg a gyakorlatot négyszer – 80 kalóriát égetünk el.

Elősegítjük a fogyást, ha lefekszünk a földre és mindkét oldalunkon fekve végezzünk lábemelgetéseket 5-5 percig – 50 kalória elégetését érjük el. A karunkat se hagyjuk ki, körözzünk karjainkkal egy percig, és ismételjük meg többször a gyakorlatot.  20 kalóriát égetünk el.

gyakorlatok_has2

A fürdőszobában töltött idő alatt is végezhetünk egy egyszerű gyakorlatot. Tartsuk meg magunkat egy kicsit a vécédeszka felett „lebegve”, közben súlyunk a karokra nehezedik. 30 kalóriát égetünk el.

A fogyás mellett a karunkat is erősíthetjük. Ha vannak kis, 1 kilós súlyzóink, tartsuk őket a tévé közelében, és gyakoroljunk velük – de ha van a kezünk ügyében két teli kis üdítősüveg, és egyforma súlyt nyomnak, használhatjuk őket alkalmi súlyzónak. Emelgessünk őket a tricepszünk fejlesztésére, mindkét karral csináljunk meg három-három sorozatot. 17 kalóriát égetünk el ezzel.

Ha van otthon edző labdánk, végezzünk vele egyperces gyakorlatokat, ismételjük négy alkalommal. 50 kalóriát faragunk le. Amennyiben ehhez nincs erőnk, a labdán való üléssel, egyensúlyozással is elégetünk 38 kalóriát.

A fogyókúra érdekében végezzünk előrehajlásokat, testdöntéseket a tévé előtt 5 percig. 37 kalóriát égetünk el. Feküdjünk a készülék előtt fekvőtámasz-pozícióban egy percig, és ismételjük meg kétszer, 35 kalóriát elégetve közben.

Egy egész reklámidőt kihasználhatunk arra, hogy a díványon felüléseket végzünk. 30 kalóriától szabadulhatunk meg vele!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.