Magyar sport napja!

A sportszakmai kitüntetések átadásának id?pontja május 6, a Magyar Sport Napja.

Az Emlékérmek korlátozott számban adhatóak ki.

A sportszakmai elismerések adományozását kizárólag sportszervezet, sportszövetség, sportköztestület, sportközalapítvány és a sport szakirányban alap-, mester- és szakirányú képzést folytató fels?oktatási intézmény kezdeményezheti.

A kitüntetésre történ? felterjesztés kizárólag a csatolt adatlap kitöltésével, szakmai életút ismertetésével és a nyilatkozat aláírásával nyújtható be az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkárságára.

A rendelet alapján az alábbi sportszakmai elismerések adhatók: Magyar Sportért Életműdíj adományozható a kiemelked? sportteljesítményt nyújtó sportoló, valamint a felkészítésében közreműköd? sportszakember részére életútja elismeréseként. Magyar Sportért Életműdíjban évente legfeljebb 3 f? részesíthet?.6940Magyar Sportért Díj – I.-II.-III. fokozatban – adományozható olyan természetes személy részére, aki kiemelked? tevékenységet végez a sport, a diáksport, a testnevelés és testkultúra népszerűsítésében, szervezésében, fejlesztésében és támogatásában, az ezekkel kapcsolatos hazai és nemzetközi sportéletben, az ezekkel foglalkozó társadalmi szervezetekben és sportköztestületekben; a lakosság fizikai állapotának fejlesztésében; a sporttal kapcsolatos oktatói és tudományos területen.

A Magyar Sportért Díj I. fokozatában legfeljebb 5, II. fokozatában legfeljebb 10, III. fokozatában legfeljebb 15 fő részesíthet? évente. A díjjal az adományozást igazoló oklevél és pénzjutalom jár. A díj I. fokozatához járó jutalom a mindenkori köztisztvisel?i illetményalap ötszörösének, II. fokozatához járó jutalom a mindenkori köztisztviselői illetményalap háromszorosának, III. fokozatához járó jutalom a mindenkori köztisztvisel?i illetményalap kétszeresének megfelel? összeg.

Magyar Sportért Emlékérem – arany, ezüst és bronz fokozatban – adományozható a sport területén kiemelked? tevékenységet végz? természetes és jogi személyek, valamint helyi önkormányzatok elismerésére. A Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatában legfeljebb 20, ezüst fokozatában legfeljebb 50, bronz fokozatában legfeljebb 50 fő részesíthet? évente.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.