Elektrolipolizís – Hogy az a pici se maradjon!

Csak egy picit kéne leadni, és alakunk tökéletes lenne – ám a problémás területről sehogyan sem megy le a maradék zsírpárna! Ugye ismerős…?

Hazánkban is sokan küzdenek túlsúllyal, a nőknek pedig közel kilencven százalékát zavarja a feleslege. S bár nem kevesen kitartó edzéssel, diétával próbálják leadni fölös kilóikat, egy bizonyos testtájékról olykor sehogyan sem sikerül. Az itt keletkezett zsírpárnák eltüntetésére szolgál ez az új, világsikernek számító módszer, az elektrolipolízis.

Szó szerint azt jelenti: a zsír oldása elektromos ingerléssel. Mai világunkban ez közelíti meg legjobban az ideális fogyókúráról alkotott elképzeléseket. Ez a valóban hatásos módszer ajánlott a sporttal és fogyókúrával már hiába próbálkozók számára, akik, bár sikeresen leadtak pár kilót, a leginkább gondot jelentő területről nem sikerült nekik.

Ennek oka, hogy szervezetünk mindenáron ragaszkodik a gének és hormonok hatására kialakuló elsődleges zsírraktáraihoz. Férfiak esetében ez száz százalékban a has, a pocakot szinte lehetetlen csak hasizom gyakorlatokkal ledolgozni. Nőknél ugyancsak a has, de ennél is gyakoribb a csípőtáji zsírraktárak jelenléte, és sajnos az elsődleges zsírraktár adható le legnehezebben.

fogyokura22

Nos, az elektrolipolízis minimális kockázattal jár és műtéti beavatkozás nem szükséges hozzá. A kezelés lényege tulajdonképpen a modern technika és a tűszúrásokkal történő akupunktúra ötvözése. Az egy-egy testrészen domborodó, eltávolítandó zsírszövetbe tűpárok kerülnek, melyekbe alacsony frekvenciás áramot vezetnek. Ennek a segítségével oldódik a zsír a zsírsejtekből. A keringés elszállítja, a szervezet pedig feldolgozza azt és kiválasztja.

A szakember vékony, finom, speciális és természetesen steril, orvosi fémből készült tűket használ, nem károsodnak a zsírsejtek, csupán kisebbekké válnak – mivel a kezelés hatására csökken a zsírtartalmuk. A kezelés alatt kellemes, bizsergető érzés járja át az embert, nem érez fájdalmat, a szúrás az egyedüli, ami kissé kellemetlen lehet.

Az elekrolipolízis során beindul többféle folyamat is a szervezetben. A lokálisan keletkező, enyhe hőmérséklet-emelkedés hatására felgyorsul az anyagcsere. Mivel a szöveti anyagcsere felgyorsul, hozzásegít a zsírszövet bontásához – leginkább a zsírlebontási termékek, főként a trigliceridek kiválasztásával.

elektrolipolizisA bőr tónusát is fokozza az elektrolipolízises kezelés, hiszen hatását kifejti a bőr alatti kötőszövetre és az izomrostokra is, valamint a lipolízis mozgósítja a szövetek közötti folyadékot.
Összesen tíz kezelés ajánlott, heti két alkalommal. Hatására akár egy-másfél ruhamérettel is kisebbek lehetünk a problémás testtájékon. Itt is lényeges a fokozatosság, az első 4-5 kezelés alkalmával a lekötött és évek során lerakódott zsírokat lazítják fel. A kezelés időtartama egy-egy alkalommal egy óra.
A látványos különbség a régi és új külső között megmarad, ám a sikerhez az is szükségeltetik, hogy a páciens bőségesen fogyasszon folyadékot és betartsa az étrendi előírásokat is.

Érdemes diétás naplót készíteni, melyben szerepel a legfontosabb ételek kalóriatáblázata. A diéta betartása érdekében egyébként az elektrolipolízises kezelést fülben elhelyezett, tartós akupunktúrás tűkkel egészíthetik ki.

Forrás: