Hiperbár oxigénterápiával készül a gyorskorcsolyázónő!

Tóth Ágota, akit 4 évben is az Év magyar női gyorskorcsolyázójának választottak, egyedüli magyarként indul a hétvégén hazánkban megrendezésre kerülő Gyorskorcsolyázó Európa Bajnokságon.

A Városligeti Műjégpályán zajló megmérettetésre tizennyolc ország mintegy nyolcvan versenyzője érkezik Budapestre.

A magyar versenyző 11 éves kora óta nagypályás gyorskorcsolyázik és vesz részt hazai és nemzetközi versenyeken. Azóta a különböző korcsoportokban több országos és pályacsúcsot állított föl, illetve számos külföldi és hazai kupát nyert. Ágota novemberben egy Kanadában megrendezett nemzetközi gyorskorcsolya-versenyen teljesítette 3000 méteren az Eb-szintet, és a 41 fős mezőnyben a kilencedik helyen végzett.

vmge0aq74

2011 nyarán Ágota egyedüli magyarként elnyerte a németországi KIA Speed Skating Academy ösztöndíját, így azóta az akadémia tagjaként készül a következendő szezon megmérettetéseire, köztük a 2012-es budapesti EB-re. A rendkívül kemény felkészülés során Ágota számos mikro-húzódást szerzett, valamint izomkimerülés is jelentkezett nála. Hazatérve a Hiperbár Centrum segítségét vette igénybe, hogy mielőbb ismét ereje teljében legyen.

A 9 alkalmas hiperbár oxigénterápiás kezelés eredményeként a sportolónő sokkal fittebbnek érzi magát, kevésbé fullad ki, így teljes bedobással indulhat a hétvégi versenyen. Hajrá magyarok, hajrá Ágota!

Forrás: