Mikor mit igyunk?

Sokfelől halljuk, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel igen fontos. A különböző ajánlások szerint, naponta legalább két-három liter folyadékot kellene fogyasztanunk.

A különböző ajánlások szerint, naponta legalább két-három liter folyadékot kellene fogyasztanunk. A legtisztább folyadék a víz, hiszen különösebb emésztést nem igényel, viszont jól átöblíti a szervezetet. Ha mégsem lennénk annyira vízpártiak, sokféle egyéb lehetőség kínálkozik, hiszen minden napszaknak megvan a maga itala.

Reggeli: 0,3 liter fekete tea és narancslé: a tea kiegyensúlyozott koffeintartalma hosszabb ideig éberen tart, mint a kávé. A teát forrázás után 2-3 percnél tovább ne hagyjuk a kancsóban! Délelőtt igyunk még egy-két pohár frissen facsart narancslevet, amelyben C-vitamin és béta-karotin található, így gyulladáscsökkentő hatású.

Tízórai: 0,3 liter író: magas lecitintartalma fokozza agyunk teljesítőképességét, melyet stresszes időszakban még jobban igényel az agyunk.

Aperitif: 0,2 liter paradicsomlé: ebéd előtt egy fél órával igyunk meg egy kissé megsózott paradicsomlevet, tehetünk bele pár csepp tabascót is. Serkenti az anyagcserét és az étvágyat! Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, béta-karotinja és karotinoidtartalma a szervezet ellenálló képességét erősíti, és véd a környezet káros hatásaival szemben, valamint rákmegelőző hatású.

tea41

Ebéd: fogyasszunk el 0,3 liter ásványvizet! Az ebéd mellé legideálisabb folyadék az ásványvíz, hiszen frissít és semleges ízű. Az ásványvíz életfontosságú ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. A szénsav kis mennyiségben javítja az emésztést, aktivizálja az idegrendszert.

Uzsonna: 0,3 liter almaital, amely almalé és ásványvíz 1:2 arányú keveréke. Pótolja a napközben elveszített nyomelemeket és ásványi anyagokat, illetve frissítő hatása van! Ne igyuk jéghidegen, szobahőmérsékleten fogyasszuk kortyolgatva!

Vacsora: igyunk meg 0,3 liter zöld teát! Összetevői révén késlelteti az öregedés folyamatát és véd a környezet káros hatásaitól, az UV sugárzástól, és csökkenti a rák veszélyét. Alvás közben regenerálja a szervezetet. Akik alvászavarral küzdenek, azoknak inkább citromfű- és orbáncfűteát ajánlunk, mert segítenek ellazulni, és nyugodt, pihentető alvást biztosítanak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.