A magyarok szívéhez a hasukon keresztül vezet az út?

Valentin nap közeledtével előszeretettel fordulunk az édes gasztro-gyönyörök felé. Sok mindennel kedveskednek egymásnak a párok ezen a napon, a legtöbben mégis a különféle desszertekre szavaznak.

A tavalyi év február 13-án és 14-én összesen több mint 46 000-en kerestek/olvastak édesség receptet – egy átlagos napon ez a szám 36 000 körüli egy hazai recept oldalon.

A tavalyi Valentin-nap legnépszerűbb keresett sütemény receptje az Eszter szelet volt. Talán nem is véletlenül, hiszen rengeteg édesség alapanyagát afrodiziákumként tartják számon: a csoki, a vanília, a narancs, a szegfűszeg, a gyömbér, a méz, az ánizs, a füge, a datolya mind vágyfokozó hatású lehet – növelik a nemi vágyat és aktivitást.

A csokoládé például nem csak a nemi vágyat fokozza, hanem a boldogságérzetet is, hiszen fenil-etilamint tartalmaz, amit egyébként az agyunk akkor termel, ha szerelmesek vagyunk.

csokoladek

A datolya és a füge az arab világban köztudottan növeli a férfiasságot és a spermaszámot is, magas gyümölcscukor tartalma hamar energiával tölti fel a szervezetet. A szegfűszeg nyugtató hatása segít ellazulni, a vanília édeskés illata pedig bódító hatású.

Top 5 Valentin napi desszert 2013-ban:

– Eszter szelet

– Túró Rudi torta

– Csokis őzgerinc

– 5 perces brownie Zsuliltól

– Kókuszos kinder pingvin szelet

2013-ban a teljes év során egyébként közel 1 400 000-szer látogatták meg a top10, legnézettebb sütemény receptet. Az év legnépszerűbb édessége egy Skót krémes receptje, melyet az év során több mint 62 000-en olvastak.

diabetikus_citromtorta

2013 Top 10 édességeinek receptjeit szemlézve úgy tűnik, hogy az olvasók körében az egyik legfontosabb szempont a villámgyors elkészítési mód, de az is szembetűnő, hogy nem ijedünk meg az igazi kalóriabombáktól sem, hiszen az alábbi receptek többsége bővelkedik a cukros, vajas, habos-krémes finomságokban.

S ha valakinek esetleg nem jut ideje a konyhai kalandokra vagy netán nem engedi a szigorú diétája, a recept oldalon idén egy virtuális Valentin-napi szívküldivel készült férfiaknak és nőknek külön-külön is személyre szabott édességeket küldhetünk: kihez mi illik…

Forrás: