Paradicsomleves

A legpirosabb zöldségleves, amiben a legjobb keresgélni a betűtésztát. Ilyenkor télen, mi lehet jobb egy ízes, télire elrakott paradicsomszószból készített levesnél? 

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 ek. olivaolaj
  • 3/4 l zöldségleves zöldségpor kockából
  • 1 kis üveg paradicsomszósz
  • 50 g hajdina
  • 1 babérlevél
  • oreganó
  • bors
  • petrezselyem

paradicsomleves

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, kis darabokra felszeleteljük és olivaolajban megpároljuk. Hozzáadjuk a hajdinát, kicsit hozzásütjük, majd hozzáadjuk a zöldségporból készült levet és a paradicsomszószt is.

Oregánóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük és 20 percig kis tűzön főzzük. A végén petrezselyemmel díszítjük és már tálalhatjuk is.

Forrás: