Sáfrányos marhahúsleves – Recept

Marhahús? Sokáig kell főzni, nem is tudom, melyik részét kérjem a hentesnél Ha bizonytalan vagy, itt van pár recept közkívánatra, hogy megbarátkozz a marhahúsos fogásokkal

A marhahús sok háziasszony számára, csak az ünnepnapok leveséhez való. Sokáig kell főzni, bár megéri, ha már elkészült. Pedig a húsleves mellett számtalan főételt készíthetünk belőle, akár vendégeinknek, akár csak családi körben. Alábbi válogatásunkban található ünnepi húsleves, de egybesült marhacomb és marhaszelet is. Ki-ki ideje és energiája szerint válogathat közülük.

Sáfrányos húsleves

Hozzávalók

1-1,5 csapott evőkanál húsvarázs ételízesítő

1 kg marhahús (rostélyos, illetve levesnek való része)

3-4 szál sárgarépa

3-4 szál fehérrépa

1 kis fej karfiol

1 kis fej karalábé

marhahus

1 kis zeller

1 db paprika, paradicsom

1 db vöröshagyma

kb. 5 gerezd fokhagyma

kb. 10 szem egész bors

kevés reszelt szerecsendió

kevés sáfrány (szép színt ad a levesnek)

A húst, a zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk és megmossuk. A húst egy nagyobb lábasban, bő vízzel felengedve feltesszük lassú tűzön főni. A főzés során keletkező habot folyamatosan leszedjük a levesről, majd belerakjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket. Kb. 3-4 óra alatt alacsony tűzön készre főzzük a levest.

Tálalás előtt az ételt leszűrjük, és külön tálon kínáljuk hozzá a zöldségeket, a vajpuha húst, illetve ízlés szerint levestésztát.

Forrás: