Ajvár házilag

A magyar konyha egyik alapvető zöldségnövénye, kitűnő C-vitamin forrás, zsírtartalma nem számottevő, szénhidráttartalma is alacsony.

Hozzávalók:

  • 4 db piros kaliforniai paprika
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 0,5- 0,75 dl olívaolaj
  • frissen tört fekete bors

Elkészítés 6 fő részére:

A paprikákat előkészítjük: 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva), majd zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén. Turmixban pépesítjük.

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a sültpaprika krémhez.

Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

Belecsurgatjuk az olívaolajat és kész is a finom paprikakrém.

További NoSalty.hu receptek

grilezettzoldsegek
szedres_mezes_fagyi uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www14

Grillezett zöldségek juhtúrós öntettel >>

Szedres-mézes fagyi >> További receptek >>

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.