Zöld tea az igazi csoda diéta!

Ha enyhíteni akarjuk a zsíros ételek csípőméretünkre gyakorolt hatását, toljuk félre a vörösbort és helyette öblítsük le a finomságokat egy csésze zöld teával.

Egy friss tanulmány szerint ugyanis a zöld teában található epigallokatekin-gallát nevű antioxidáns, azaz az EGCG lelassítja a zsíros ételek következtében megindult hízás mértékét.

Az Obesity című lapban megjelent tanulmány beszámol róla, hogy egereken végzett kísérletek támasztották alá a tényt, miszerint – a kontrollcsoporthoz képest – 45 százalékkal lassabban híztak azok a zsíros étrenden élő rágcsálók, amelyeknek a táplálékuk mellé EGCG-t is adtak, ráadásul a szervezetük is 30 százalékkal kevesebb zsírt szívott magába.

Dr. Joshua Lambert, a Pennsylvania Egyetem munkatársa kifejtette, hogy a jelek szerint tehát két előnye is van a zöld teában található antioxidánsnak: az egyik, hogy csökkenti a zsírfelszívódás mértékét, a másik, hogy fokozza a zsírfelhasználás képességét, ugyanakkor az étvágyat nem csökkenti.

Dr. Lambert hozzátette, hogy embereknél már napi egy-két csésze zöld tea kedvező hatással lehet a testsúlyra, ezért mindenkinek ajánlott a fogyasztása, aki súlyfelesleggel szembesül magán.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.