Nyilvánítsd zöldövezetté az életed!

A környezetbarát életvitelhez először a gondolkodásodat kell zöldítened. A többi jön magától. Hogy mik ezek? Top10 tipp a tiszta és egészséges életért.

Kerüld a kórokat

A vegyszerekkel kezelt élelmiszerek elárasztanak minket. A hosszan frissnek és szépnek tűnő zöldségek és gyümölcsök valójában a szervezetre káros anyagokkal vannak teletömve, melyek később olyan súlyos problémákhoz vezethetnek, mint a rák vagy Parkinson-kór. Gondolj magadra, a jövődre és egyél bio élelmiszert.

Veszélyes kozmetikumok

A káros vagy veszélyes anyagok a szervezetbe nem csak a szájon át juthatnak, hanem a bőrön keresztül is fel tudnak szívódni. Éppen ezért a kozmetikumok között a bőrbarát, vegyszertől mentes, természetes összetevőkből készült termékeket érdemes előnyben részesíteni.

Zölden, mégis tisztán

Tévedés azt hinni, hogy csak a súlyosan mérgező vegyszerekkel tisztíthatjuk meg az otthonunkat a kosztól és baktériumoktól. Számtalan környezetbarát megoldás létezik, mellyel makulátlan tisztaságot érhetünk el. Mindezt anélkül, hogy a környezetünket vagy magunkat roncsolnánk a szerrel érintkezve és belélegezve.

tisztitoszer1

Egy csepp, két csepp már egy vagyon

Az elavult vízvezetékek, a csöpögő csapok, illetve a hagyományos öblítésű WC-k, nem csak a számlák összegét emelik meg, de rendkívüli módon hozzájárulnak a felelőtlen környezetszennyezéshez. A gondosan elzárt csapok, illetve a víztakarékos tartállyal felszerelt WC-k egyszerű, de nagyszerű megoldást jelentenek.

Kutya- és környezetbarát

A bolhanyakörvek ugyan segítenek abban, hogy kedvenceinket elkerüljék a kullancsok és bolhák, de a vegyszerrel kezelt anyag nem csak véd, hanem mérgez is. A veszélyes rovarirtó rákerül a padlóra, a szőnyegre, illetve a bútorokra is, ami onnan még könnyebben jut a szervezetünkbe. A vegyi anyagok pedig az idegrendszert károsítva betegíthetnek meg minket.

Fehérítés zöld erővel

Vizsgálatok kimutatták, hogy a klór és melléktermékei elősegítik a rák kialakulását. A háztartásokban viszont előszeretettel használják, mivel ez az egyik legelterjedtebb fehérítő és fertőtlenítő szer. Van megoldás. Helyezzük előtérbe az egészségünket és a zöld gondolkodást! Újrahasznosított termékeket vásárolva egyszerre óvjuk magunkat és a bolygónkat.

mosopor

Energiatakarékosság a takarékos pénztárcáért

Műszaki cikkek tömkelege vesz minket körül. Egy részüket éjjel-nappal, másokat viszont csak ritkán használjuk. Vagyonokat spórolhatunk, ha a használaton kívüli eszközöket áramtalanítjuk. Tehát ne a gyufát húzzuk ki az állandó felesleges áramfogyasztással, hanem az elektromos készülékeket a konnektorból.

Aludj csak, én spórolok

Nagy segítséget jelent a pénztárcánknak, ha a számítógépeinket alvó üzemmódba kapcsoljuk, amikor nincs rá szükség. Ha megtanulunk takarékoskodni az árammal, könnyebb lesz takarékoskodni a pénzünkkel is. Ez a megoldás nem kerül semmibe, viszont érezni fogjuk pozitív hatását minden hónapban.

Világítsd meg a problémát

A kompakt fénycső komplex megoldást jelent, tehát nincs min gondolkodni, cserélni kell és cselekedni. Le a régi, hagyományos izzókkal! Helyette itt az új, környezetbarát és takarékos megoldás. Csak fel kell kapcsolnod a lámpát, hogy észrevedd a megoldást.

Védekezz gumival!

Legalább havonta egyszer ellenőrizd a gumik állapotát a kocsidon! Ha ezt minden autós betartaná, több millió liter benzinnel használnánk kevesebbet. Ezt nem csak a pénztárcánk, de a környezetünk is megérezné, mi pedig újra fellélegezhetnénk. Egy kis odafigyeléssel tehát nagyban hozzájárulhatsz a környezetvédelemhez, és így a globális felmelegedés elleni küzdelemhez.

Forrás: