Környezetbarát kozmetikumok

Védd magad, és a természetet is! Bőr- és környezetbarát kozmetikumok, melyek valóban jó hatással vannak ránk.

A kozmetikai ipar rengeteg termékkel lát el minket nap mint nap, amelyek garantálják, hogy használatuk során megfiatalodunk, szebbek, vékonyabbak és egészségesebbek leszünk. Mindezt úgy, hogy az összetevők között olyan toxikus alapanyagok vannak, melyek nem egészségek ránk nézve. Komoly összegeket vagyunk hajlandóak rááldozni arra, hogy ápoljuk magunkat, miközben ezekkel nem csak a saját szervezetünket, de a környezetet is károsítjuk. Vannak azonban egyszerű és megfizethető alternatívái ezeknek a termékeknek. A jelszó: organikus, bőr- és környezetbarát.

Vigyázat, vegyi anyagok!

Van egy egyszerűbb módja annak, hogy percekig bogarásszuk a nem túl méretes kozmetikumok összetevőinek apróbetűs listáját, hogy megtudjuk, tartalmaz-e számunkra káros anyagot. Eleve abszurd, hogy ezzel a fogyasztónak kell foglalkoznia, de van rá egy kézenfekvő megoldás. Tanácsos olyan termékcsaládot választani, mely elkötelezett a természetvédelem mellett, így környezetbarát anyagok felhasználásával állítja elő termékeit.

krem5

Alumínium mentessen

A legtöbb izzadásgátló dezodor alumínium felhasználásával készül, annak ellenére, hogy különböző tesztek bizonyítják egészségkárosító hatásukat. Egyrészt gyakran gyulladást okoz a bőr felszínére kerülve, másrészt eltömíti a pólusokat, ezzel gátolva a méreganyagok kijutását a szervezetből.

Léteznek alumínium-mentes dezodorok, melyek hagyják lélegezni a bőrünket és így valóban egészségesebbnek érezhetjük magunkat.

Természetes mosoly

A fogak ápolása az egyik legfontosabb feladat, mely mind a férfiak, mind a nők számára egyaránt fontos. Sajnos a legtöbb fogkrém, hogy biztosítsa számunkra a valódik hófehér ragyogást, egészségre káros anyagokat használ fel. Ilyenek a parabének, a titán-dioxidok és a magas fluorid tartalom egyaránt. Szerencsére számos fogkrém található már a kozmetikumok piacán, melyek mentesek ezektől a méreganyagoktól és valóban természetes védelmet biztosítanak.

Petróleum: kenőanyag a kozmetikumokban

kozmetikus

Nyersolaj származék, amely ipari felhasználásban kenőanyagként alkalmazzák, és mégis számos kozmetikumban megjelenik az összetevők sorában. Keressük a címkéken, és kerüljük el a vásárlás során. Az ajakápolók jelentős hányadában megtalálható a petróleum, helyette válasszunk méhviaszból készült, környezetbarát terméket.

Kegyetlenség a kozmetikumokért?

Valamennyien egyetértünk azzal, hogy a kozmetikumok tesztelése során alkalmazott állatkísérletek szükségtelenek és etikátlanok. Mégis több gyártó és forgalmazó cég jelenleg is használja ezt a módszert a termékek előállításánál. A vásárlással valójában támogatjuk őket, tehát helyette válasszuk az emberséges megoldást. A kozmetikumok HCS – Humane Consmetis Standard – minősítéssel ellátott címkéi garanciát jelentenek, hogy egy olyan nemzetközi szabványt követnek, mely tiltakozik az állatokon tesztelés ellen.

Ezek alapján egyre nyilvánvalóbb, hogy nekünk, mint fogyasztóknak folyamatosan nyitott szemmel kell járnunk a boltok polcai között, és tudatos döntéseket hozni, mielőtt leemelünk egy terméket. Amennyiben nem vesszük figyelembe a minket körülvevő intő jeleket, úgy nem csak saját egészségükkel, de a környezetünkkel sem törődünk. Szerencsére egyre bővül az organikus kozmetikumoknak a köre, melyek egyszerre tesznek eleget a bőr- és környezetbarát kritériumoknak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.