Hatásosak az alternatív gyógymódok?

Ha a bevált orvosi módszerek nem segítenek, a legtöbben valamilyen más megoldást keresünk. A természetgyógyászat felé fordulunk. Megéri?

Nem hagyományos, nem tudományos és kipróbálatlan alapelveken és módszereken alapulnak az úgynevezett alternatív gyógymódok – ezeknek azonban majdnem annyira hatékonynak kell lenniük, mint a hagyományosaknak.

Ha a megszokott orvosi gyógymódok nem használnak, vagy már nem bíznak bennük, sokan fordulnak a természetgyógyászat felé, mely olykor hatásos – vagy hatékonyabb is – lehet, mint a már bevált módszerek.

Az alternatív gyógyítást nehéz megfogalmazni. Olyan terápiás és diagnosztikai körülményekről van szó, melyek nincsenek összhangban a tudományos ismeretekkel. Ide tartozhatnak azonban olyan módszerek is, melyeket a bizonyítékon alapuló orvostudomány is alkalmaz.

biloba9

Az alternatív orvoslás sok szempontból népszerű. Ennek oka, hogy nem használ műtéteket és gyógyszereket. Éppen ezek azok, amelyek sokakat elrettentenek a hagyományos eljárásoktól. Kevésbé tartják ártalmasnak, és általában ritkábban is okoz közvetlen károsodást ez alternatív gyógymód.

A károkozás valóban kis mértékű lehet ahhoz képest, hogy egy hagyományos módszer, amely erős gyógyszerekkel és komoly műtétekkel kezeli a beteget. Elutasítani persze butaság lenne.

Ma már sokféle alternatív gyógymód áll rendelkezésünkre – akár mindet kipróbálhatjuk, ha találunk szakembert és anyagilag is van rá lehetőségünk.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: