Robbantja a libidót a gránátalma

A gránátalma megelőzheti a szívproblémákat, segít a stresszoldásban, és felturbózza a szexuális életet: mi ez a csodálatos, multifunkciós étel?

Gránátalma – az afrodiziákum

Úgy tűnik, ha intenzívebb szexuális életre, hatékony stresszoldásra vágyunk, sőt, azt sem bánjuk, ha a szívproblémák ellen idejekorán tehetünk, a gránátalma a legjobb barátunk.

Ha mindez még nem lenne elég ahhoz, hogy kipróbáljuk: a gránátalmát az ifjúság elixírjeként is említik. Egy új tanulmány szerint a gyümölcs napi fogyasztása lassítja a DNS öregedési folyamatát.

A tanulmányban részt vett 60 önkéntesnek teljes gránátalmát adtak – azaz a bele, héja és magvak sem maradtak ki – minden nap, egy hónapon keresztül, kapszula formában.

Majd figyelték, mi történik a testükben – összehasonlítva azon önkéntesekével, akik csak placebót kaptak.

granatalmale-3

Jelentős csökkenés mutatkozott a sejtsérüléssel kapcsolatos markerek szintjében – a sejtpusztulás károsodott agy-, izom-, máj- és vesefunkció csökkenéshez vezethet, valamint az öregedés jeleinek megjelenéséhez a bőrön.

A gránátalma lassította a DNS-sejtek oxidációs, “rozsdásodó” folyamatait, amely természetesen következik be az idő múlásával – mutatták ki spanyolországi Murcia ProbelteBio laboratóriumának munkatársai.

“A lehetőség, hogy tehetünk ez a folyamat ellen, igazi áttörést jelent” – mondta el Dr. Sergio Streitenberger. A gránátalmának bizonyos részei nem hasznosíthatók, jótékony hatását azonban kapszula és ital formájában is élvezhetjük.

A külsőre is mutatós gyümölcsöt évszázadokon át szívesen fogyasztották az emberek A, C, E-vitamin tartalma miatt, valamint azért is, mert vasban és antioxidánsban gazdag, és segít semlegesíteni az ártalmas szabad gyököket a szervezetben.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.