Az arcfestés kezdete, az alapozótól a pirosítóig

Mielőtt még nekivágnál az alapozásnak, alaposan tisztítsd le az arcbőröd. Ezután használj hidratáló krémet, és végül kezedbe is veheted az alapozót. Na de minek?

A teljes arcodra használd a folyékony krémet. Úgy bánj vele, mintha egy hidratálókrém lenne. A hajtő körüli területeknél különös odafigyelést igényel, lehetőleg ne kend bele a hajadba, de ne lássa meg senki, hogy mikor van vége az alapozott területnek. A szemhéjadat se felejtsd ki. Ha nem akarod az ujjaiddal eloszlatni a krémet, vegyél szivacsot; ezzel egyszerűbb dolgod lesz, és kiegyenlítettebb hatást érsz el.

Nincs szükség sok krémre, ki kell taktikáznod, mennyi kell az arcodra. Ne ess túlzásba, biztosan láttál már túlalapozott lányokat az utcán ? nagyon csúnya. A legnagyobb nehézséget mégsem ez jelenti, hanem megtalálni a számodra legtökéletesebb árnyalatot.

Állj a tükör elé, legyél jól megvilágított helyen, nézd az állad vonalának színét, párosítsd ehhez a leendő alapozód. A terméken lévő szám növekedésével a színek egyre sötétednek. Ne ijedj meg a számoktól. Egy márka nem gyárt egy bizonyos típusú alapozóból minden árnyalatot, és a márkák számozásai is különbözőek.

Ha nem szereted a standard, folyékony alapozót, a piacon számtalan másfajta típus is létezik. A krémes, habos verzió a szakértők szerint másképpen illeszkedik a bőrhöz, jobban fed és az egyenetlen bőrt simábbá teszi. A por állagú alapozó természetes hatást kelt, hiszen az ecsetes felvitele jobban engedi a bőrt levegőzni.10386A korrekt korrektor

A korrektorok a szem alatti karikákra, a bőrhibákra és a hajszálerekre specializálódott. Fontos, hogy a szemünk alá mindig egy fokkal világosabb tónust vigyünk fel, de mindenekelőtt olyan korrektort vásároljunk, amely megegyezik az alapozónk színével.

Míg az alapozót legelőször, a korrektort a smink vége felé tesszük fel az arcra, a kőpúderrel tökéletes fedést biztosítunk mindennek matt hatást elérve. Természetesen a hidratáló vagy alapozó fölé tesszük, bár önmagában is használható. Ügyelj, hogy egy árnyalattal világosabb púdert válassz.

A pirospozsgás pofiért

A pirosító egy olyan eleganciát nyújt az arcnak, amely színt ad neki és lágy hatást kölcsönöz. Az arcpír felvitele keskenyíti az arcformát, az arcszínt pedig egészségesebbé varázsolja. Könnyű, íves mozdulatokkal vidd fel az arccsont középvonalától egészen a halántékodig. A világosabb tónus kiemeli az arcformát, a sötétebb szín elmélyíti a kontúrokat.

Forrás: