Milyen ételekkel küzdheted le a narancsbőrt?

Vannak-e olyan ételek, amelyek segítenek megszabadulni a narancsbőrtől? Bárcsak egyértelműen azt mondhatnánk, hogy igen, vannak, de sajnos a narancsbőr többnyire attól függ, milyen genetikai örökséggel született az ember.

Még a szupervékony modellek is szenvednek tőle és nincs olyan étrend, amely teljesen el tudná tüntetni. Mégis azt javasolnánk, hogy próbáljon ki egy diétát, amellyel a zsírsejteket összezsugoríthatja, így a narancsbőr is kevéssé lesz látványos! 

Ahogy növekszik a zsírsejtek nagysága, a göröngyök közötti "völgyek" szélessége is megnő (gondoljon egy laza szőlőfürt felszínére és most képzeljen a helyébe sárgabarackokat). Azon nem tud változtatni, hogy milyen fajta kötőszövettel született, de a zsírsejtek zsugorítása csökkentheti a narancsbőr súlyosságát.

A narancsbőr elleni diéta egyes számú szabálya: ne hagyja a bőrét kiszáradni! Egyes szakértők szerint a telt, jól hidratált bőr eltakarhatja a narancsbőrt (és lehetséges, hogy a száraz bőr ront a helyzeten). Akárhogyan is, próbáljon meg naponta körülbelül 2 liter (kb. 8 pohár) vizet meginni.

A folyadék egyébként is jót tesz a bőrnek, a vesének és számtalan pozitív élettani hatással bír. Nem kell feltétlenül méreg drága ásványvizeket fogyasztania, a csapvíz is bőven megteszi! A lényeg, hogy ne cukros üdítőitalokkal fedezze a napi folyadékszükségletét, hanem inkább vízzel és zöld teával!

narancsbor_kattide5

A magas víztartalmú élelmiszerekkel plusz folyadékhoz és nagyon hasznos tápanyagokhoz juttathaja a bőrt. Mindenképpen fogyasszon a nyáron: görögdinnyét, szőlőt, és uborkát.

A narancsbőr diéta második legfontosabb szabálya: Fogyasszon bőrbarát ételeket! A bőrt sok ártalom éri, a bőrsejtek folyamatosan hámlanak. A szervezet folyamatosan megújítja a bőrt és új bőrsejteket hoz létre. Fontos, hogy tisztában legyen azzal a ténnyel, hogy a bőre is azokból a tápanyagokból épül fel, amelyeket elfogyaszt.

Magvakkal a narancsbőr ellen. Természetesen nem lehet a zsírt teljesen mellőzni az étrendünkből, mivel a szervezetnek szüksége van rá. Viszont nagyon fontos, hogy jó minőségű, egészséges zsírokat fogyasszon, amelyek omega3 zsírsavat tartalmaznak. Ilyen bőrbarát zsírban és bőrmegújító E-vitaminban gazdagok a következő élelmiszerek: mandula, dió, napraforgómag, és avokádó.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.