Színváltó szem

Ősszel a mély árnyalatok hódítanak. A füstös szem, a sötét tekintet divatos.

A természetes smink sosem megy ki a divatból, de szerencsére egyre több ötletet kapunk arra vonatkozóan, hogyan kísérletezzünk szolidan eddig sosem használt színekkel. Mindemellett az őszi trend teret ad arra, hogy akár a hétköznapokban is vaduljunk az esti parti előtt.

Az őszi divatszínek általában idomulnak az évszak természetben előforduló színeihez is. Furcsa kivétel, hogy az idén nem! Tavaly ősszel még igencsak divatos volt az olíva zöld, az  arany, a bronzbarna és a téglavörös. Mostanra azonban ezek háttérbe szorultak, és a hideg színek kerültek előtérbe ruhában, sminkben egyaránt!

arc70

A divat örök körforgása "megköveteli", hogy a nyári színek köszönjenek vissza ősszel is, de már nem a könnyed, pasztell árnyalatokban, hanem teltebb, mélyebb színekben. A természetesség híveinek ajánlható rózsaszín őszre elveszíti "babás" jellegét; a mályváig mélyül, sőt egészen átfordul lilába.

Zöld és barna szemhez, a tavalyi meleg típusú padlizsán-lilát elfelejthetjük, idén a püspöklila és a szeder a nyerő kontúrként, a mozgórészre a lila finomabb változatai: az orgona-lila és a levendula jöhet! Aki a meleg típusba tartozik, nem érezné jól magát ezekkel a hideg színekkel. A nyári narancssárga rézvörössé alakul, ezt némi vaníliaszínnel és csokoládébarna kontúrral megbolondítva igencsak divatos sminkké kreálható!

A nyári finom kékből, amit szemhéjporként használhattunk, őszre ibolyakék és szilvakék lett. Erős színe miatt kontúrként érdemes használni. Ha valaki erősebben a szemére akarja fektetni a hangsúlyt, az egész mozgórészre felteheti ezen színeket, de tudnia kell, hogy nagyon feltűnő, és még öregítheti is az arcot!

szem74

Szeptember után is töretlen a füstös szemek karrierje, idén minden eddiginél sötétebb, határozottabb ez a szemhéjfestési mód. A szürke és a fekete árnyalatok  továbbra is dominálnak, amit variálhatsz kékkel, arannyal vagy ezüsttel is. Nélkülözhetetlen a fekete szemceruza, amelyből jó, ha krémes, nagyon sötét feketét választasz, mert ezzel tudsz a legkönnyebben dolgozni.

És még egy jó tanács: mindenkinek önnön szemszínéhez alkalmazkodva ajánlatos szemhéjpúdert kiválasztani. Ha a barna szem túl sötét, akkor bármelyik szín jól áll neki, de különösen szépen mutat az antracit, a barack és a mahagóni.

Válassz a szemedhez illő sminket!

Zöld szeműek barnás, sárgás-aranyos árnyalatokkal bátran kísérletezhetnek.

Szürkés szemekhez: lilát, kéket, vagy zöldet próbáljunk.

– A kék szemekhez jól áll a szürke, a lila. A földszínektől inkább világít a szem, ám ha ez mégsem vált be, maradjon a jó öreg sötétszürke kontúr: az is hangsúlyozza a kék szemet.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.