10 gyümölcs, ami megállítja az időt

Banán, barack, kivi, szőlő, alma, ananász, szilva, körte, meggy, citrom. A 10 legjobb gyümölcs választás, ha karban szeretnénk tartani egész testünket és lelkünket.

Gyümölcs a szépségért

1. Banán

Elfogyasztása után, akárcsak a csokoládé esetében jobb kedvre derülünk. A sárga bomba B-vitaminokban, kalciumban és magnéziumban gazdag.

Banános arcpakolás: 2 evőkanál túró, 1 evőkanál tejszín, 1 darab tojás sárgája, 1 összetör banán. A túrót, a tejszínt és a tojás sárgátját keverd össze, majd add hozzá a banánt! A kapott masszát vidd fel az arcbőrödre, hagyd rajta 30-40 percig, majd bő vízzel mosd le! Ez az arcpakolás a húzódó, száraz arcbőr kezelésére a legalkalmasabb.

banán

2. Őszibarack

Mindenféle bőrtípust táplál!

Pakolás: 2 dl natúr joghurt, 1 darab sárgarépa, fél darab őszibarack és fél darab uborka. A hozzávalók turmixold össze, majd a kapott masszát vidd fel az arcbőrödre! Hagyd hatni legalább 15-20 percig, majd meleg vízzel mosd le! Kiváló a mitesszeres arcbőr kezelésére!

3. Kivi

Az ásványi sókban nagyon gazdag kivi egyben jelentős C-vitamin-forrás. Nyersen vagy üdítőitalként is élénkítő és bőrszépítő hatású. A kivis arcpakolások feszesebbé teszik a bőrt, és szabályozzák a sejtanyagcserét. A gyümölcstápláló, energiát adó kivonatai pezsdítően hatnak a fáradt bőrre.

kiwi

Pakolás: Pépesíts meg egy meghámozott kiwit, keverj hozzá 1 kiskanál mézet majd vidd fel az arcodra. 15 perc elteltével finoman tisztítsd meg az arcod.

4. Ananász

Az ananász gazdag C- és B-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban. Hámlasztó és gyulladáscsökkentő hatású.

Pakolás: Turmixolj össze három nagy szelet ananászt három evőkanál olívaolajjal, 10-15 percig hagyd az arcon, majd mosd le. Hámlasztó, tisztító hatását fokozhatod, ha az ananászt mandulával turmixszolod össze, majd szintén 10-15 percig a bőrön hagyod.

5. Szőlő

Kiváló arc, és dekoltázsápoló. A szőlőhatásos a ráncok ellen, mivel alfa-hidroxi savakat tartalmaz. Hatására az elhalt bőrsejtek lehámlanak, így a ráncok is halványulhatnak. Már az is elég, ha néhány szemet félbevágunk, és pár percre felhelyezzük az arcunkra.

Pakolás: konyhai robotgépben pépesítsünk egy fürt szőlőt, és ezt vigyük fel a letisztított arcra. Negyed órát hagyjuk állni. Ha van otthon (natúr) joghurt, a pépesített szőlőt keverjük össze vele, és kenjük a dekoltázsunkra néhány percre. Langyos vízzel mossuk le, az eredmény: feszes, rugalmas bőr.

szőlőmag

6. Szilva

A szilvában található gyümölcssav remekül tisztítja az arcot, a gyümölcs alkalmazása különösen száraz bőrűeknek ajánlott. A szilvából készült arcmaszk egy egész estére eltünteti a ráncokat.

Pakolás: Mosd meg és magozd ki a szilvát, majd dolgozd össze egy tojásfehérje felvert habjával, és vidd fel arcodra, nyakadra. Amikor úgy érzed, hogy a bőröd enyhén húzódik a maszk alatt, mosd le meleg vízzel.

7. Alma

Az alma a legsokoldalúbb arcápoló gyümölcs. Ha fáradt bőrre és szemre kell, sürgős megoldás kell akkor, egy héjastul lereszelt almát keverj össze két evőkanál mézzel. Körülbelül fél óráig is hagyd hatni. Tele van a bőrt frissítő, feszesítő anyagokkal. Ha a lereszelt almát négy kanál tejszínnel összekevered, tápláló, hidratáló maszkot kapsz. A ráncok eltüntetésére magát a reszelt almát vidd fel a bőrödre, és mosd le 10 perc után.

alma

8. Körte

A körte a legjobb bőrradír!

Pakolás: A gyümölcs kipréselt levét egy kevés búzakorpával vegyítjük és belemasszírozzuk a bőrbe. Néhány perc után hideg-meleg váltóvizes lemosással frissítjük az arcot.

9. Meggy

Összehúzza a pórusokat, kitűnően bánik a zsíros bőrrel, táplál, frissít.

Pakolás: Magozz ki négy-öt szem érett, piros meggyet, adj hozzá egy nagy kanál natúr joghurtot, és miután összeturmixoltad, vidd fel az arcodra és a nyakadra. 15 percig hagyd hatni.

meggy

10. Citrom

Az öregedés ellen vívott harc biztos fegyvere, ugyanis a Kínából származó gyümölcs az egyik legkiválóbb antioxidáns. A gyümölcs összetevőit bőrradírok és samponok hatóanyagaként alkalmazza a kozmetikai ipar. A citromos bőrradírok hatásosan, gyengéden távolítják el az elhalt hámsejteket a bőr felületéről.

citromos víz

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz