A bőrápolók hatóanyagai

Cikkünkből megismerheti a legfontosabb bőrápoló hatóanyagokat, melyek alkalmazásával teljesítheti a vonzó külső egyik legfontosabb kritériumát

Elasztin

Az elasztin a bőr kötőszövetében található. A kötőszövetek kollagén- és elasztinrostjainak összeszövődése biztosítja a bőr megfelelő mechanikai tulajdonságait. Az öregedés folyamata során a rostokra lipidek rakódnak le, a rostok megvastagodnak, vízfelvevő képességük jelentősen csökken, a bőr rugalmatlanná válik. Az elasztint tartalmazó készítmények elősegítik az elasztin újraképződését a bőrben. Arc- és hajápoló kozmetikumokban egyaránt használják, feszessé, rugalmassá teszi a bőrt.

Kollagén

A kollagén a bőr kötőszövetének hetven százalékát alkotja. Fiatalkorban még oldott állapotban található meg a szervezetben. Molekulái egymás irányába eltolhatók, vízvisszatartó képességük kiváló, ennek köszönhető a bőrünk rugalmassága. A kor előrehaladtával azonban a kollagén egyre merevebb, oldhatatlanabb lesz, vízmegkötő képessége csökken, ezáltal a bőr rugalmatlanná, ráncossá válik. A kollagént tartalmazó készítmények javítják a bőr vízmegkötő képességét.

krem2 Tudj meg többet a krémekről!

Liposzóma

Kis méretű biomolekuláris készítmény, melyet lecitinnel vagy lecitin jellegű anyaggal vonnak be, így könnyen juttatnak be bizonyos anyagokat a bőrbe.

Lipidek

Védőréteget alkotnak a bőrön, megakadályozzák a bőr kiszáradását, óvják a bőrt bizonyos betegségeket okozó csírákkal szemben.

Protein

Egyszerű fehérje, mely aminosavakból áll, a szervezet nélkülözhetetlen alkotórésze.

Glikol

A glicerinhez hasonló alkohol. Arckrémekben is alkalmazzák, mert könnyen felszívódik, és nem tapad.

Lanolin

Nagy vízfelvevő képességű zsíros anyag, amely a bőrbe gyorsan és mélyen felszívódik. Elsősorban krémek és rúzsok alapanyaga.

testapolo5

Thymus-fehérje

A borjú csecsemőmirigyéből kivont fehérje csökkenti a bőrirritációkat, szövetregeneráló hatású, aktiválja a bőr sejtrendszerét, növeli immunkapacitását, bársonyossá teszi a bőrt.

Glycoprotein

Növeli a sejtek oxigénfelvételét, élénkíti a sejtanyagcserét, energizálja a sejteket, serkenti a szövetregenerációt. Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású.

Alfa-hidroxi-savak

Természetes hámlást elősegítő gyümölcssavak, amelyek regeneráló, bőrfiatalító összetevőket tartalmaznak.

Jojobaolaj

Egy Mexikóban őshonos sivatagi cserje magvából nyerik. Jótékony hatással van a faggyúmirigyek túlzott működésére, a bőrt lággyá, simává teszi.

Kukoricacsíra-olaj

E- és F-vitaminban gazdag krémalapanyag.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: