Vodkát a hónaljnak!

Annyi van forgalomban, hogy már Dunát lehetne rekeszteni a különféle dezodorokkal, spray-kel, ám mi a teendő, ha nem tartjuk jónak, és egészségesnek őket, vagy nem válnak be igazán?

Vodka, szódabikarbóna és almaecet

Egy tanulmány szerint a dezodorokban levő vegyi anyagok rákos megbetegedéshez is köthetők, illetve a kutatók azt gyanítják, hogy némi szerepet játszanak a betegség kifejlődésében. Ugyanezen kémiai anyagokat hozzák összefüggésbe a spermiumok károsodásával is, és mivel a bőrön át felszívódhatnak, ez még inkább okot ad arra, hogy hanyagoljuk őket!

Van olyan ember is egyébként, akinek egyik modern dezodor sem válik be igazán, de akkor mit használjunk dezodor helyett? Nem csak pénzt takarítunk meg, de könnyen hozzá is juthatunk a ,,házi izzadásgátlókhoz“. Íme néhány egészséges alternatíva!

hónalj

Szódabikarbóna

Lúgos tulajdonságai miatt különösen hatékony a szagok megszüntetésében, ezért jó például a hűtőszekrény, a szemeteskuka szagtalanításában is. A szódabikarbónában levő nátrium ugyanakkor száríthatja a bőrt, ezért érdemes összekeverni parabén-mentes testápolóval, vagy készítsünk saját dezodort szódabikarbóna, kókusz olaj és shea vaj felhasználásával.

Almaecet

Zuhanyzás utáni használata gátolja a kellemetlen szagokat okozó baktériumok jelenlétét a bőrön. Egy vattapamaccsal vigyük fel, majd várjunk pár percet, amíg az illata megszűnik!

Vodka

Ez nem vicc! A vodkában levő etil-alkoholt gyakran használják a légfrissítőkben, s ugyanez a hatása dezodorként is. Szagmentes, és összekeverhetjük kedvenc olajunkkal, ha plusz illatot szeretnénk belevinni. Az alkohol szintén szárító hatású lehet, tehát ha a hónaljba spriccelés után kiütést vagy száradt bőrt okoz, hígítsuk egy kis desztillált vízzel.

+ 1 tipp:

A hónalj teljes leborotválása, akkor is, ha férfiről van szó! A kellemetlen testszagot az izzadás és a baktériumok együtt okozzák, ha több a testszőrzet és nagyobb mértékű a hő, akkor még fokozottabb a szag. Ezt csökkenthetjük a hónalj megfelelő ápolásával.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.