Házi praktikák – A legolcsóbb arcradírok

Nem költhetjük a fizetésünk nagy részét kozmetikumokra, így érdemes igazi női praktikákat bevetni!

Olcsó és kiváló arcradírok

A zsebednek és a bőrödnek is jó, ha házi készítésű arcradírt használsz, hiszen minimális befektetést igényel, és egyszerű a használata. Egy arcradír a boltban belekerülhet akár két-háromezer forintba is. Ennél sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldásokat kínálunk most neked!

Kipróbált módszerek, bizonyítottan káros összetevők nélkül! Mielőtt hozzáfognál a művelethez, távolítsd el a sminked a szokott módon, és tisztítsd meg alaposan a bőröd a szennyeződésektől!

Variációk olívaolajra

Az olívaolaj táplálja leginkább a bőröd. Kíméletes, lassítja a bőr öregedési folyamatát, segíti a sejtek vízpótlását, és feszesíti is a bőröd, így hát kár lenne kihagyni! Dióval, tengeri sóval vagy cukorral keverd össze úgy, hogy masszaszerű legyen! Nem kell sok belőle! Masszírozd bele a bőrödbe, majd langyos vízzel mosd le!

olaj

Arcradír joghurtból

A joghurt segít elpusztítani a baktériumokat, s zsíros és száraz bőrödhöz is alkalmazhatod. Hidratál, és közben a bőröd savhatását is helyreállítja. Keverj hozzá diót vagy zabpelyhet és korpát, esetleg kávézaccot, cseppents hozzá egy leheletnyi illóolajat, és már kész is a bőrradír!

joghurt

Méz

Ó, igen, mindannyiunk kedvence, a méz, melynek jótékony hatásáról ódákat zengenek. A pattanásos, gyulladt bőrre kifejezetten jótékony hatással van, tele van C vitaminnal, feszesíti a bőrt, megköti a nedvességet a szövetekben, ráadásul állagának köszönhetően remek vivőanyag is. Keverhetsz hozzá tengeri sót vagy cukrot, zabpehelylisztet, de korpát is! Radírozás után mosd le az arcod, majd alkoholmentes tonikkal is töröld át!

méz2

Zabpehelyliszt

A zabpehelylisztet előszeretettel alkalmazzák arcradírok házi készítésénél. Ennek az az oka, hogy mivel nagyon apró szemcsés, ezért a tengeri sóval vagy a cukorral ellentétben, biztosan nem karcolja meg a bőröd! Használhatod mákkal összekeverve úgy, hogy csak pár csepp vizet teszel rá, hogy massza állagú legyen, de akár joghurtos arcradír készítésekor is keverhetsz a csodaszerbe zablisztet.

zab

Arcradírozás után

Mindig mosd le az arcradírt a bőrödről! Utána kamillás gőzöléssel tágítsd ki a pórusaidat, hagyd, hogy a szennyeződések távozzanak a mélyebb rétegekből, majd használj pakolást a bőrödre!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.