Ami a szem, száj és a bőr ingere – házi praktikák pattanások ellen

Nézz körül a konyhában és keverd össze a legjobb pakolást a pattanások ellen. Gyors és természetes.

Az arcon megjelenő pattanások mindig a legrosszabb pillanatban bukkannak fel. A katasztrófa viszont elkerülhető, mivel vészhelyzetben mindig segít az otthoni alapanyagokból elkészíthető pakolás. Érdemes a mindennapi arcápoláshoz is ezeket a teljesen egészséges krémeket alkalmazni, a drága, de olykor vegyszereket tartalmazó bolti kozmetikumok helyett.

Tojás és méz

Az egyik leghatékonyabb kezelés a legkényesebb bőrprobléma eltűntetésére a tojás és a méz mixeléséből jön létre. Mindössze annyit kell tenni, hogy a tojásfehérjét alaposan összekeverjük egy ek mézzel. Majd ez kell rákenni a nem kívánt pattanásra, hogy mielőbb felszívódjon.

Az antioxidáns ereje

A meglehetősen szúrós szagú fokhagyma rendkívül egészséges és a szervezet számára több szempontból is hasznos zöldség. Ezek közül az egyik, hogy antioxidáns tartalmának köszönhetően remek ellenszere a pattanásoknak.

fokh1000

Hegképződés ellen szintén gyógyír a foghagyma. Miután megpucoltunk egy gerezdet, dörzsöljük be vele a sérült arcbőrt naponta háromszor. Hasznos hatóanyagai segítenek a bőr regenerálódásában. Használjuk folyamatosan, de legyünk óvatosak közben. Mielőtt újabb adagot dörzsölnénk be az értékes esszenciából, mindig tisztítsuk meg az arcunkat langyon vízzel és várjunk néhány percet.

Zabpehely

A zabpehely csodálatos összetevőinek köszönhetően nem csak fogyasztva, de az arcápolás területén is kihagyhatatlan. Képes felszívni a faggyút és olajtöbbletet a bőr felszínéről és megakadályozni a pólusok eltömődését. A pattanás eltávolításához a zabpehelyből pasztát kell készíteni kevés víz hozzáadásával.  Ezzel kell betakarni a gyulladt részeket és rajta hagyni 15-20 percig, ami elég a gyulladás és a fájdalom csökkentéséhez.

citrom71000

Citromlé

Antibakteriális tulajdonságával a citromlé remek eszköz a makacs pattanásokkal szemben. A lét vattával könnyedén fel tudjuk kenni a kényes területre, miután kinyomtuk egy közepes citromból.

Alaposan be kell dörzsölni és megvárni, amíg teljesen beszívódik. A rituálé naponta háromszor ismételhető.

Nátrium-karbonát

Nem csak a fogakat fehéríti, de a pattanásokat is eltünteti a nátrium-karbonát. Egy csésze langyos vízhez 4 evőkanállal kell hozzáadni és elkeverni. A pasztát pakolásként 20 percig állni hagyjuk, hogy a kívánt hatás garantált legyen.

Jól látható tehát, hogy nem feltétlenül kell drága kozmetikumokra költeni, ha otthon, saját kezűleg állíthatunk össze 100%-an természetes és bőrbarát pakolásokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/