Szebb leszel a répától

Akik répát, szilvát, vagy hasonló gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztanak, sokkal vonzóbbakká válhatnak, állítják a tudósok.

A The Grocer című magazinban megjelent cikk szerint a sárgásan csillogó bőr különösen előnyös és egészséges. Ezt az árnyalatot a karotinoid nevű sárga pigmentanyag biztosítja, mely bizonyos zöldségekben és gyümölcsökben található meg. A tanulmány társszerzője, Ian Stephen szerint már két hónapnyi megemelt mennyiségben történő bevitel szemmel látható eredményeket hozhat.

Új stratégiával lehetne bátorítani a fiatalokat arra, hogy egészségesebben táplálkozzanak. “Ha azzal riogatjuk őket, hogy 40 évesen elviszi őket az infarktus, ha nem alakítják át az étrendjüket, az csak egy dolog.” – nyilatkozta.

shutterstock_84910391

“Most már a hiúságukra is appellálhatunk, hogy néhány hónapon belül jobban nézhetnek ki, ha több zöldség és gyümölcs kerül a tányérjukra.”

A St Andrews és a Bristoli Egyetemek tanulmányának részeként 40 önkéntes osztályozta 51 skót származású kaukázusi típusba tartozó ember arcát az egészséges kinézet és a vonzóság szempontjából.

Forrás: