Zsebkendődoboz – Ötletes tárolók taknyosoknak

A zsebkendődoboz csináld magad olyan ötleteket tartalmaz, amikkel érdemes feldobni egy egyébként mindennapi és unalmas használati eszközt.

A fitosnak, a hegyesnek, az uborkának, a krumplinak és a turcsinak egyaránt szüksége van papír zsebkendőre. Az emberiség egy olyan hasznos találmánya ez, melynek érdemes egy kreatív kis kuckót találni a lakásban. Még akkor is, ha csak igen rövid életű a szentem, de azért illik megjutalmazni egy kellemes kis tárolóval.

zsebkendotarto1

Édes alkalmatosság

Lakásod díszévé tehet a zsebkendőtartót, hogyha praktikus ötleteket alkalmazol. Személyes kedvencem a dobozgyűjtés. Szépen megmunkált, elegáns csokoládés dobozok zsepitartóként is megállják helyüket. A nemrégiben még apró finomságok lakhelyeként ismert tárolókat az orrfolyásunk megmentőinek is szentelhetjük.

zsebkendotarto2

Fonott kosaras

A fonott kosarak nagy tisztelője vagyok. Egyszerre árasztanak harmóniát és öntik el kellemes bájjal a lakást. Természetes hangulatot kölcsönözhetnek a fürdőszobában és a zsepik tökéletes fekhelyei lehetnek.

Részeges zsepitartó

Iszákos barátaim olcsó és egyszerű ötletként vethetik be a levágott tetejű sörös dobozokat. De nem kis meglepetést okozhat egy levágott fejű borosüveg. A biztonság kedvéért érdemes lereszelni az üveg letört részét, nehogy valaki megvágja magát egy gyors zsebkendő utáni nyúlkálás közepette.

Darabos segítség

Csupán egy kis maradék filc, vagy fel nem használt anyagra van szükséged, amiből egyedi táskába tehető zsepitartót készíthetsz. Ez azért mégis jobb, mint a műanyag, csörgős förmedvények.

zsbkendotarto3

Szerezz be hozzá:

  • Ragasztót
  • Ollót, tűt
  • Ruhafecnit

Így csináld:

Vágj ki egy 16cm x 12cm-es négyzetet a neked tetsző anyagból.

Hajtsd a két rövidebbik oldalát a közepére, hogy ott összeérjenek, majd varrd össze azokat.

zsebkendotarto6

Díszítsd gyöngyökkel, flitterrel. Ha sok fölös időd van, akkor hímezhetsz rá valamit. Bátraké a szerencse, úgyhogy az ollóval is ügyeskedhetsz. Kivághatsz például egy szívecske formát, a már elkészített műremekből, amit egy vékony kis szalaggal a zsebkendő tartód egyik sarkán kialakított lyukba köthetsz. Szívecske helyett, valamilyen gömböt, vagy maradék, egyedül árválkodó fél pár fülbevalót is a tartóra köthetsz.

Ez a kis “csatolmány” hasznos lehet, mert ha a táskádban kotorászol egy életmentő zsebkendő után, akkor könnyebben megtalálhatod.

Forrás: edenkert.hu