Király Viktor – Az összefogás dala

A Dal alapötlete Méry Pétert dicséri, aki maga is sokat élt külföldön, főleg az Egyesült Államokban, és soha nem szűnt meg elsősorban magyarnak lenni.

Amikor felkérte a dalban közreműködő hazai előadókat, csupán az lebegett a szeme előtt, hogy ezzel a produkcióval felhívja a figyelmet az összefogásra, és arra, hogy bárhol is éljünk a világban, mi magyarok mindenhol és minden körülmények között támogassuk egymást.

Az eredeti dalt olyan művészek adták elő, mint Varga Miklós, Balázs Fecó, Keresztes Ildikó, Király Viktor, Bódi Guszti, Kefir, Matisz Flóra, Tamás Gábor, Dér Heni, Szikora Róbert és Kovács Nóra, akik közül sokakat a Millenárison is láthatunk. A dalt és az összefogást eddig már számtalan koncerten adták elő az említett énekesek előadók határon innen és túl, amelynek keretében természetesen nemcsak ezt a szerzeményt, de sajátjaikat is hallhatta a nagyszámú közönség.

Nem lesz ez másképpen december 21.-én a Millenárison sem, ahol amellett, hogy eléneklik a Határtalan Dalt, a saját jól ismert slágereik is elhangzanak a Fight Club Ragadics zenekar kíséretében, sőt kihasználva a briliáns névsort, igazi zenei különlegességeket hallhatunk majd.

A koncert egy jótékonysági esemény, hiszen az előadók ingyen lépnek fel és a belépőjegyek árát is az arra rászorulóknak ajánlják fel a szervezők. Nem véletlen, hogy az este az Ökomenikus Segélyszervezettel karöltve kerül megrendezésre, akiknek segítségével biztosak lehetünk abban, hogy az összegyűlt összeget olyanok kapják, akik valóban rászorulnak.

Ennek köszönhető az is, hogy a koncerten nemcsak a felsorolt énekesek, hanem a hazai művész, társadalmi és politikai élet vezető és jeles képviselői közül is sokan jelen lesznek, ezzel is kifejezve támogatásukat és egyetértésüket a dal és koncert üzenetével kapcsolatban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 17. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, melynek jelképe, a tört mézeskalácsszív és a „szeretet.éhség.” mottó mára évente több tízezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Határtalan dal koncert szervezői és az ismert és kedvelt fellépők is magukénak érzik azt az ünnepi összefogást, melyet az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkája és adventi felhívása is képvisel" – mondta Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Bízunk benne, hogy ez a találkozás különféle formákban folytatódni fog a szolidaritás jegyében a hétköznapokban is az előadók, a szervezők és a közönség tagjaival is. Hiszen ez, az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor az egyszerű hétköznapokban karácsony fényei már oly távolinak tűnnek.

„Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!” – ez a sokszínű tevékenységet kifejező jelmondat magában foglalja a szervezet egész éves munkáját átható törekvését is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretnénk nyújtani a munkatársak a szegénységből többek között a nélkülöző családoknak, a fedélnélkülieknek, a nehéz sorsú gyerekeknek, de például a természeti csapások károsultjainak és a hátrányos helyzetű munkanélkülieknek is.

A jegyek egységesen 2000 forintba kerülnek, illetve vásárolhatók támogatói jegyek 5000 forint értékben. Az utóbbit vásárlókat a szervezők vendégül látják egy zártkörű fogadásra a koncert után ugyanazon a helyszínen, azaz a Millenáris „B” Csarnokának galériáján.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.